Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Mi legyen a hűtőben?

2014.10.08 21:42

Azt hiszem elkezdődött egy csodás időszak, amire mindig is vártam. Valahogy mindig így képzeltem el a kis családunkat, hogy lesz egy fiunk, aki vigyorgós lesz, folyamatosan jön-megy a lakásban és közben be nem áll a szája, egy percre nem tud nyugton maradni. (ahogy az anyja sem) Ha pedig valamit számon kérek rajta, hogy ezt miért csináltad, akkor ott áll előttem, pislog rám a nagy szemeivel, és kicsit még a száját is bigyesszti, hogy véletlenül se tudjam leszidni, mert egy zabálni való kölyök. De ha ez mégsem lenne elég, akkor odajön, hozzámbújik, és puszit ad.

Ezzel teljesült egy álmom 🙂 ami az összes át nem aludt éjszakát, fáradt, nyűgös időszakokat azonnal elfeledteti. 🙂

Csodás dolog az anyaság!

Tegnap láttam egy bejátszást valamelyik műsorban, ami Tolvaj Reni sikeres fogyásának történetéről szólt. Azt vesézték ki, hogy életmódot váltott, mostmár rendszeresen edz, egészségesen és diétásan étkezik, és rövid időn belül már meg is szabadult 6 kg-tól. Fehér húsokat, halat eszik salátával, tojást, zsírszegény túrót, joghurtot, zsírszegény tej, gyümölcsöket, sok zöldséget. Megmutatta azt is, hogy a hűtője mivel van feltöltve, és csak az előbb említett dolgokat lehetett benne látni.

Ez nagyon fontos része a diétának, ha valaki életmódot akar váltani, fogyni, formálódni akar, akkor ne a tele üveg nutella figyeljen a hűtőből, mert ez csak megnehezíti a dolgunkat, és folyamatos ingerlést jelent az akaraterőnknek is.

Sokkal könnyebbé tehetjük a saját helyzetünket, és sikeresebbé az életmódváltást, tartós fogyást, ha csak olyan minőségi ételekkel, alapanyagokkal töltjük fel a hűtőt, éléskamrát, amit a diétánk “előír”.

De mi legyen a hűtőben?

–  zsírszegény csirkemell/pulykamell sonka

– csirke/pulykamell, v. marhahús, v. tengeri halak lefagyasztva

– zsírszegény túró, natúr joghurt, zsírszegény tej

– zsírszegény sajtok

– tojás

– zöldségek

– gyümölcsök

– zöldfűszerek

– tejes kiőrlésű liszt az éléskamrában

Az anyukáknak talán azért mégsem ilyen egyszerű a helyzetük ha család mellet fogyni szeretnének. Az én gyerekemnek is ott van a hűtőben a túrórudija, pudingja, amit egyébként én is nagyon szeretek, és ehhez bizony akaraterőre van szükség, hogy a gyerek túrórudijába ne egyek bele, vagy ne egyem le róla a csokit, míg ő a túró részét megkapja.

Nuttelát pl. évek óta azért nem veszek itthonra, mert csak szörnyű kínok közepette tudnám megállni, hogy ne egyek bele, annyira szeretem, ezért inkább haza sem hozom.

Ez egy jó módszer arra, hogy ne egyél félre, ha egészséges, diétás ételekkel töltöd fel a hűtődet, akkor csak ezek közül tudsz válogatni, az étkezéseid során sokkal kisebb lesz az esély a félre evésre.

Vélemény, hozzászólás?