Melyik teljes kiőrlésű kenyeret válaszd

2014.08.17 20:13

Tegnap végülis napsütéses időnk kerekedett a gyerkőc szülinapi bulijára. Itt volt a család aprja-nagyja, bográcsoztunk a kertben, a gyerek nagyon élvezte, hogy ilyen sokan vannak körülötte,  tortaevés közben pedig mórikálta magát az asztalfőnél a családnak.

Istenem, hát szeret középpontban lenni 🙂

Ettem tortát és pörköltet?

Igen, megkóstoltam mind a kettőt, és nagyon fini volt, (sajnos magamnak a diétás nasi elkészítésére már nem maradt időm) így ma  futással kezdtem a napot.

Tegnap a pörkölt evészet közben (mivel mindeki kenyeret evett a pörkölt mellé) feljött a téma a kenyérről. Fehér vagy teljes kiőrlésű vagy barna?

Hogy miért a teljes kiőrlésű kenyér a jobb választás, arról már írtam egy korábbi bejegyzésemben.

Kattints ide, itt megtudhatod:

https://www.fitten-pozitivan.com/news/legjobb-szenhidratokforrasok-a-dietaban/

Azonban a boltok polcain, vagy akár a pékségekben is többféle kenyeret árulnak teljes kiőrlésű néven. Ezzel azért érdemes vigyázni, mert vannak olyan pékáruk, amelyeket csak kakaóporral vagy malátával színeznek, és barna színe miatt, barna vagy teljes kiőrlésű kenyér néven adják el, pedig az nem más, mint színezett fehérkenyér. Ezt arról lehet megismerni, hogy ugyanolyan könnyű szerkezetű, mint a fehér kenyér.

Ha teljes kiőrlésű kenyeret vásárolunk, ne csak a színére, hanem annak állagára is figyeljünk. Keressük a sűrűbb állagú, nehéz, valóban sötét színű pékárut, amely egy kicsit savanykás illattal rendelkezik.

A tegnapi kerti parti után ma még itt maradtak a szüleim, így lehetőségünk adódott a férjemmel néhány órára csak kettesben lelépni itthonról. 🙂

Csináltunk egy mini kirándulást Pesten:

                           felültünk az óriás kerékre az Erzsébet téren

                 felmentünk a Bazilika tetejére

            majd ittunk egy kávét a napsütésben

Szuper volt ez a néhány óra kettesben, de aztán siettünk haza a gyerkőchöz, mert hiányzott ám mind a kettőnknek 🙂

Vélemény, hozzászólás?