Még nem sportolsz, de fogyni szeretnél?

2014.09.18 07:15

Elkészült a csicseriborsó krém. Kicsit a Luca széke módszerrel sikerült megcsinálni (egyik nap megvettem, másik nap beáztattam, harmadnap megfőztem, negyedik nap megcsináltam a krémet), de végre elkészült. 🙂

Most ezt tízóraiztam korpás keksz kíséretében. Én azt a receptet, amit kaptam, felturbóztam még egy fél pohár zsírszegény natúr joghurttal, és petrezselyemmel.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/csicseriborso-krem/

Tegnap este miután hazajött a férjem átmentem még a terembe egy zsírégető kondi órára. Nagyon dimanikus volt az egész, minimális koreográfia erősítő blokkokkal, súlyzós gyakorlatokkal keverve, jól esett, folyt rólam a víz.

Ezután az esti edzés után megettem még egy fehérje dús vacsorát, és hát…. nem kellett ringatni, hamar elaludtam.

Párolt zöldségek főtt tojásfehérjével, és egy kis édesség, amit még este 9-kor is megehetek, 🙂  zsírszegény túró szénhidrát szegény (Iso whey Zero) vaníliás fehérjeporral kikeverve.

Én azokon a napokon is, amikor nem sportolok, akkor is tartom a fehérjedús táplálkozást, tehát nemcsak edzés napokon eszem magasabb fehérje tartalmú ételeket.

A fehérje fontosságát a diétában már többször említettem. Ez egy nagyon fontos és elengedhetetlen eleme az alakformálásnak, feszesdésnek.

Esetleg valakiben, aki még nem sportol, de már megérett benne a döntés az életmódváltással kapcsolatban, felmerülhet a kérdés, hogy abban az esetben is érdemes megemelni a fehérje bevitelt, ha még nem jár edzeni, de már szeretne egy kicsi változni, fogyni, feszesedni?

Az alakunkat 70%.-ban a táplálkozásunk határozza meg, a többi az edzés, és egy minimális genetika.

Miért érdemes már akkor is megemelni a fehérjebevitelt, ha még nem kezdtél el sportolni, de mégis fogyni szeretnél?

1, ha több fehérjét eszel, akkor egyúttal kevesebb szénhidrátot fogsz bevinni a szervezetdbe, ami már önmagában is jó hír az alakodnak, mert csökken a szénhidrát beviteled

2, a fehérje lebontása 30%-al több energiát igényel a szervezetedtől, mint a szénhidrát vagy zsír esetében, vagyis ez felpörgeti  az anyagcseréd, ami szintén segít a fogyásban. 

Az edzés azonban ha formálódni, feszesedni szeretnénk továbbra is elengedhetetlen, ugyanis a nőies, kerek formát is alapvetően az izmok adják, -ami ugye csak akkor fejlődik, kerekedik, ha dolgoztatjuk,- és nem a zsír.

De ha még nem találtál rá megfelelő időt, vagy edzéstípust, vagy még csak a gondolattal játszol, hogy sportolj, akkor is érdemes már most elkezdeni a minőségi fehérjedús táplálkozást, ennek is nagy szerepe van a súlyod, formád, feszességed szempontjából.

Vélemény, hozzászólás?