Ma 1 éve Fittanyu

2014.08.10 17:27

Ma sokat énekeltem a gyerkőcnek a Boldog szülinapot című dalocskát, ami láthatólag nagyon tetszett neki, mert folyamatosan vigyorgott és tapsolt.

 Ma 1 éve jött a világra az én kis Lelkem! 🙂

Kora délután jöttünk vissza a szüleimtől. Már napok óta nagy buli volt a városban, minden évben augusztusban rendezik meg a Túri vásárt, amit egy kultúrális rendezvénysorozat előz meg koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, kézműves bemutatókkal. Nagyon szeretem ilyenkor a várost, felpezsdül minden, sok rég nem látott arccal találkozunk ilyenkor. 

Még a nagy bográcsban készülő babgulyást is segítettem megkavarni 🙂

Ha otthon vagyunk a szüleimnél, akkor el szoktam menni Majához, aki egy természetgyógyász, talpreflexológus. Mostanában annak ellenére, hogy szedek kálciumot és magnéziumot, gyakran görcsölnek az izmaim, erre ő azt javasolta, hogy a salátámra tegyek 1 teáskanál mákolajat.

Be is szereztem ma 1 üveggel a vásárban.

A mákolajban ugyanis értékes aminosavak, és esszenciális zsírsavak (omega 3, omega 6) vannak, emellett nagy mennyiségben található benne foszfor ( ami biztosítja a kálcium hatékony beépülését a csontokba), kálcium, magnézium, vas, és E vitamin, ami miatt  kiválóan hat a bőr, köröm, haj, és csontok állapotára.

Az olajban levő kálcium már az anyaméhen belül is támogatja a megfelelő csontfejlődését, így kismamák számára is ajánlott a fogyasztása. Megelőzhető vele a csontritkulás, és a fogszuvasodás korai kialakulása. Csillapítja az izomgörcsöket, fejfájást, elősegíti a nyugodt alvást, valamint segítséget nyújt stressz esetén, ugyanis nyugtatólag hat a központi idegrendszerre. Érdekes tény, hogy a mákolajban lévő Omega 3 zsírsavak, javítják a sejtek inzulinérzékenységét, vagyis előnyösen alkalmazható a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, illetve kiegészítő kezelésében.

Úgyhogy mától saláta + 1 teáskanál mákolaj.

Ma pihi volt az edzésben, holnap lábnap, aztán kedden ha nem esik az eső, akkor reggel irány futni.

Vélemény, hozzászólás?