Lenmagolajjal is segítheted a fogyásod

2014.06.03 10:34

Ma reggel fél 6-kor keltem, hogy mielőtt felébred a kis maki, tudjak edzeni egy 3/4 órát.

Megettem 2 friss ananász karikát és még álmosan ugyan, de elindultam a tóhoz futni.

30 perc futás után, pedig csináltam 4 sorozatban 2 gyakorlatot popsira-combra, és 2 gyakorlatot felsőtestre.

-széles fekvőtámasz a gyerek hintájának állványán támaszkodva  4×15

– kitörő járás 30 lépés 4×30

– tolodzkodás a lépcsőn 4×15

– vállszéles terpeszben guggolás 4×30

A végén lenyújtottam, utána gyorsan irány a zuhany, mert ébred a majompajtás, és indul a napunk. Nagyon jól esett ez a reggeli edzés kint a szabadban, most, hogy már korán világosodik, azt tervezem, hogy a gyerkőc ébredése előtt kedden és csütörtökön reggel rendszeresítek magamnak egy futással egybekötött szabadtéri edzést, a heti 3 súlyzós edzés mellett.

Tegnap este, egy rövid időre megkaparintottam a távirányítót, és a kapcsolgatás közben arra lettem figyelmes, hogy már nem tudom hanyadik hashajtó reklámot látom a tv-ben.

Az anyagcsere problémák valóban sok ember életét megnehezítik, ugyanis a rossz anyagcsere nemcsak a fogyás ütemét lassítja, hanem a közérzetet is erőteljesen befolyásolják az általa okozott tünetek.

Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal marokszámra kell bekapkodni a hashajtókat, léteznek természetes gyógymódok is az anyagcsere felgyorsítására. Már több bejegyzésben említettem a reggeli zabpehelybe tett 1 tk. lenmagot, illetve ugyancsak a reggeli zabpehelybe tett 4-5 szem aszalt szilvát. Ezek természetes módon gyorsítják az anyagcserét, és ezáltal a fogyás ütemét is.

Ha valaki ilyen problémával küzd, érdemes kipróbálnia még a lenmagolajat is pl.  naponta 1 kanállal a salátájára locsolva.

A lenmagolajnak számos jótékony tulajdonsága van még a bélműködést elősegítő hatása mellett, többek között

vérnyomáscsökkentő,

-kiváló antioxidáns,

-májtisztító,

-gyorsítja az anyagcserét,

-segít az edzések utáni izomfájdalom elkerülésében,

-csökkenti az izmok bomlását

Emellett persze, ahhoz, hogy megfelelő ütemben működjön az anyagcserénk oda kell figyelni a minél több folyadék fogyasztásra (víz, és nem cukros levek), a rendszeres, napi legalább 5-6 étkezésre, és ugyancsak a rendszeres mozgásra, legalább heti 3x.

Amire még sokan nem gondolunk, az az alvás, amivel szintén segíthetünk az anyagcserénken. Ugyanis kutatások bizonyítják, hogy aki keveset alszik (napi 5 óra, vagy annál kevesebbet), annak több zsírt raktároz a szervezete.

Az alvással kapcsolatosan még nekem is van mit javítanom, de néhány napja, talán már úgy néz ki, hogy egyben végig tudok aludni 5-6 órát, ugyanis a gyerkőc most este 10-11 -kor, utána pedig hajnal 4-5 óra fele eszik, ami most igen nagy előre lépést jelent. 🙂

Vélemény, hozzászólás?