Legyél célorientált

2014.09.01 13:46

Törperős tegnap azzal zárta az idei nyarat, hogy önállóan elindult. Kéthete, amikor Mátraházán voltunk, akkor megtette az első 3 lépését egyedül, azóta nem is próbálkozott, de tegnap útjára indult. Ismét új korszakot nyitunk 🙂

Nálunk szeptember elsejével (és szerintem még jó néhány helyen az országban) beköszöntött a tényleges őszi időjárás, ma még csak esett. A gyerkőc is megkapta élete első gumicsizmáját az unokatesójától a hétvégén, amiben tudja majd csapatni az udvaron.

Reggel ráálltam a mérlegre, hogy egy kicsit képben legyek, mert a motivációmat mostanában nehezebb fent tartanom, így, hogy ősszel nem indulok versenyen, a tavasz pedig még messze van.

Július végén a Beach Body verseny előtt a következő adatokat mértem:

kg: 50,1

zsír: 23,1 %

izom: 31,8 %

bmi: 19,3

zsigeri zsír: 3

Ma a mért adatok:

kg: 51,8

zsír: 23,8 %

izom: 32,2 %

bmi: 20

zsigeri zsír: 3

Ebből most a növekvő izomszázalék motivál az edzéseimben, és táplálkozás terén is. Na persze nem szeretnék kétajtós szekrényméretű hátat tavaszra, csak egy kevéske kis izmot építeni, formálódni.

A motivációt, bármi legyen is a cél, akár fogyás, akár formálódás, akár tömegelés, de beszélhetünk az élet más területéről is, sokszor nehéz fent tartani. Vannak hullámvölgyek, amikor a célunkat szem elől veszítjük, aztán újra meglátjuk, és haladunk tovább affelé.

Ma került ki ez a kép a kívánság falamra, hogyha elfelejteném időnként a kitűzött célt, akkor ez majd emlékeztet. 🙂

Nem, nem cserélnék ennek a lánynak a testével, az enyémből szeretném kihozni az önmagamhoz képest legjobb formát. Fontos, hogy a kitűzött célok reálisak legyenek, és gondoljunk rá úgy, mintha máris a miénk lenne, valamint minden nap dolgozzunk egy kicsit a célunk megvalósításán.  

Ez egy jó módszer arra, hogy egyrészt megőrízzük a pozitív érzelmi állapotunkat, valamint, hogy jó eséllyel érjük el a kitűzött célt, legyen szó súlyleadásról, formálódásról, vagy akár egy autóról, amit meg szeretnénk venni, de lehet ez egy munkahely is, ahol dolgozni szeretnénk. Bármit kitehetsz a kívánság faladra, amit szeretnél elérni, lényeg, hogy legyen egy meghatározott célod, ami felé lépésről lépésre haladsz.

Vélemény, hozzászólás?