Lassú anyagcsere? Akkor aszalt szilvát a zabkásába

Lassú anyagcsere? Akkor aszalt szilvát a zabkásába

2014.05.18 10:09

Mint minden reggel, amíg a gyerkőc alszik, ma is gyorsan nekiálltam a főzésnek. Ilyenkor az ébredésig igyekszem mindent elkészíteni,  – ez persze nem mindíg sikerül, mert a tervezettnél hamarabb felébred. 🙂  – a kis makinak az ebédjét, a férjem ebédjét/vacsoráját, és az én egész napos kajámat. Párhuzamosan főzőm az ételeket, ilyenkor max. 1 órát vagyok a konyhában.

Ébredés után jött a közös reggeli, a gyerkőc már velünk eszik az asztalnál az etetőszékben.

Ma a zabkásámat néhány szem aszalt szilvával, 1 tk. lenmaggal és fahéjjal készítettem el.

Az aszalt szilva nemcsak finom, de az anyagcserére is jótékony hatással van,  ugyanis az igen magas rosttartalma által, felgyorsítja annak működését, mangán tartalma pedig megkönnyíti az emésztőenzimek munkáját. Bár erről nem szívesen beszélnek az emberek, azonban a megfelelő bélműködés a jó emésztés ismérve, és mivel a bélcsatorna az immunrendszer és a tápanyag-felszívódás kiinduló pontja, ez sokkal fontosabb az egészségünk szempontjából, mint gondolnánk. Emellett az aszalt szilva igen jó antioxidáns forrás, és magas vastartalma miatt a vérszegénységben szenvedőknek is ajánlott a fogyasztása.

Tegyél az 50 gr zabpehelybe 5 szem aszaltszilvát felkockázva, és 1 tk. lenmagot, ezzel természetes módon segítheted az anyagcseréd működését.

De használhatod az aszalt szilvát az ebédnél is, itt van egy egyszerűen elkészíthető és finom ebédnek a receptje:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/aszaltszilvas-csirkemell-piritott-dioval/

Mára egy kis szabadtéri futás van betervezve, azonban eddig ezt az időjárás nem igazán támogatta, remélhetőleg délután kividul egy kicsit, és indulhatok egy fél órás futó edzésre.

Vélemény, hozzászólás?