Lapos has tavaszra hasizom gyakorlatoktól….

2015.03.10 14:51

Tegnap délután beugrottam Bián a Spájzba (natúr bolt) bulgurért, amikor megláttam, hogy van tofu is. Még sosem kóstoltam, hát vettem 1-et.

Itthon megbontottam, és szeltem belőle egy darabkát. Még nem néztem utána, hogy valójában hogyan készítik ezt el, hogy ízletes  legyen, de így nyersen, nulla fűszerezéssel nekem az ehető- vészhelyzet kategória, vagyis arra jó, hogy ne haljak éhen.

Grillezve, megsütve állítólag nagyon finom, ma este én is teszek egy próbát.

A tofu egyébként jó fehérjeforrás, nyolc esszenciális aminosavat tartalmaz. Kiváló forrása a vasnak, kálciumnak, mangánnak, szelénnek, foszfornak, magnéziumnak, cink és B1 vitaminnak.

A tofut a szójabból nyerik, a friss szójatej altatásával készül, kemény tömbbé préselik, lehűtik, majdnem ugyanúgy, ahogy hagyományosan az aludt tejből készült sajtot.

Két nap sem telt el még a hétből, de már túl vagyok munka mellett 2 súlyzós és 2 kardió edzésen.

Délután a teremben ahogy edzettem, figyelmes lettem egy hölgyre. Arra figyeltem fel, hogy rövid kardió mozgás után 2 db 10 kg-os tárcsát a hasára rakott, és úgy próbált haspréseket végezni, aminek a vége csak fejrángatás lett. Gondolom a célja az lenne, hogy laposabb hasat szeretne ettől gyakorlattól. Aztán újabb és újabb hasizom gyakorlatokba kezdett, de sajnos egyiket sem tudta szabályosan kivitelezni, ami igen veszélyes lehet sérülések szempontjából, nem mellesleg nem azt a hatást éri el vele, amit szeretne. 

Tudom, hogy furcsán hangzik, de ezt a hasat, én nem a hasizom gyakorlatoknak köszönhetem elsősorban, de még nem is a genetikámnak, hanem a táplálkozásnak!

Helyi zsírégetés nincs, mindenkinek a genetikája határozza meg, hogy a teste hol raktározza a legtöbb zsírt.  A fogyás a hízással ellentétes ütemben zajlik, vagyis ha valaki először a hasára hízik, akkor onnan fog legutoljára lemenni a felesleg. Nem lehet célzottan egy területről eltüntetni a zsírpárnákat semmilyen edzéssel, fogyókúrával. Az egész testünknek kell megfeleő körülményt biztosítani ahhoz, hogy elkezdje „felélni” a zsírraktárakat.

Törzsizom erősítésre beleértve a hasizmokat is, mindenképp szükségünk van, DE nem ettől lesz lapos és kockás hasunk, bármennyire is nagy lendülettel és lelkesedéssel csináljuk a több száz hasprést, hanem  a minőségi táplálkozás és mozgás kombinációjától, amit fokozhatunk még táplálékkiegészítő használattal, pl. a zsírégetés fokozására 20 perccel edzés előtt 1 adag L-karnitint fogyaszthatunk.

Vélemény, hozzászólás?