Lapos has program otthonra! Így szálkásíts!

2016.02.01 13:54

Péntektől vasárnapig képzésen voltam, vagyis ki Zé szerint kobold iskolában 🙂 így szinte az egész hétvégém fejtágítással telt, a mozgás és a pihenés most kimaradt.

Péntek délután fitt túrófánkot készítettem a gyerkőnek, nagyon ízlett neki, tegnap pedig, miután haza jöttem a tanfolyamról fitt sajtos-tejfölös pogácsát sütöttem. A diétában az egyik gyenge pontom a sajtos pogácsa, amiről nagyon nehezen tudok lemondani. Szerencsére nem is kell megtennem, hiszen létezik egészséges, alakbarát változata is, ezt készítettem most el.  

Fitt túrófánk receptért kattints IDE

Fitt sajtos-tejfölös pogácsa receptért kattints IDE

Ma reggel munka előtt has és törzsizom erősítő edzéssel és 50 perc intervall kardióval indítottam a napot. Miután 3 napig nem mozogtam, csak nagyobbrészt ültem a képzésen, nagyon jól esett a mai edzés.

Lapos has gyakorlatok otthonra

Végezd el ezeket a gyakorlatokat egymás után pihenő nélkül  3 vagy 4 körben. (haladók bátran emelhetik a körök számát 5-re vagy 6-ra)

1, alkartámaszból kéztámasz térdhúzással

Alkartámaszból indítsd a gyakorlatot. Emelkedj fel kéztámaszba, ebbe a helyzetben végezz tempósan 20 térdhúzást, majd menj vissza a kiindulóhelyzetbe, azaz alkartámaszba, ezt a pozíciót pedig tartsd meg 15-20 mp-ig. Ez egy ismétlés, ezt végezd el egymás után 5x.

2, Keresztbe felülés térdhúzással 30-30

Ennél a gyakorlatnál nyugodtan használhatsz lábsúly is.

3, Fordított hasprés 20-20 oldalanként

Itt figyelj arra, hogy a kiinduló helyzetnél szorítsd le a derekadat a talajra, és innen kezd meg a popsi emelést.

Az erősítő rész után jött az 50 perc intervall kardió rész a futópadon, emelkedőre gyorsgyaloglás és futás váltotta egymást.

Így szálkásíts! 

A hétvégi apró csaló étkezések (fitt túrófánk, fitt sajtos-tejfölös pogácsa) után ma újra visszatértem a szénhidrátcsökkentett étrendhez. 

Reggeli: zabehely, alma, fahéj

Tízórai: édesburgonya, saláta, tonhal

Ebéd: főtt tojás, saláta, pirított lenmag

Uzsonna: zsírszegény túró + fehérjepor

Vacsora: párolt zöldség pici zsírszegény reszelt sajttal megszórva

Az erősítő és kardió edzés kombinációja nagyon fontos az alakformálásban, de az, hogy mikor lesz lapos  hasad 70%-ban a táplálkozásodon múlik. 

Iktasd be ezt a gyakorlatsort az edzéseidbe, végezz mellé kardió mozgást hetente legalább 3x, és figyelj az étkezésedre. Nem kell teljes mértékben elhagynod a szénhidrátokat, inkább helyezd a hangsúlyt a minőségre és figyelj arra, hogy mikor viszed be a szervezetedbe.

Szeretnéd magad formába hozni a tavaszi szezonra?

Javítanál erőszinteden, állóképességeden és közérzeteden? 

Szeretnéd magad igazán jól érezni a bőrödben?

Akkor csatlakozz a február 11-én induló Hozd magad formába 6 hét alatt személyes vagy online programhoz. 

Olvasd el a programban résztvevők eredményeit, véleményeit ITT

A program részleteiért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?