Krumpli helyett csicsóka

2014.11.02 19:47

Mára előírt edzés teljesítve. 🙂

Vegyes edzést csináltam, volt benne futópad, ugráló kötél, nagy súllyal kitörés,  kar átmozgatás, és mélyizom erősítés, a végén pedig nyújtás. Ez most nagyon, nagyon jól esett.

Már régóta kinéztem magamnak a csicsókát, mert sok jót hallottam róla, de valahogy sosem akadtam vele össze. Ma viszont találtam a Lidlben, kaptam az alkalmon, és vettem pár darabot, amiből csicsóka krémleves készült vacsorára pirított dióval.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/csicsoka-kremleves/

Ha valaki figyel az alakjára, a krumplit bátran lecserélheti a csicsókára. A csicsókának 5ször nagyobb a rosttartalma, mint a krumplinak, emiatt hosszantartó teltségérzetet biztosít. Alacsony a glikémiás indexe, valamint szabályozza a cukoranyagcserét.

Inulin tartalmának köszönhetően jótékony élettani hatása, hogy javítja az emésztőrendszer működését, kiegyensúlyozza a zsíranyagcserét, segíti a zsírok lebontását.

Holnap reggel, még a személyi edzések előtt fogok leedzeni, lábazással kezdem a hetet. A diétás nasikat most egy kicsit hanyagolni fogom, mert úgy érzem, sok volt a hétre, és attól, hogy valami diétás, nem jelenti azt, hogy korlátlan mennyiségben fogyasztható. 🙁 Ha most nagyon elengedem magam, akkor januártól sokkal több melóm lesz az alakformálásban, azt pedig nem szeretném, szóval kicsit félreteszem a diétás nassolásokat.

Vélemény, hozzászólás?