Körtés chiapuding ropogós granolával rétegezve

Körtés chiapuding ropogós granolával rétegezve

Hozzávalók 1 adaghoz:

Chiapuding:

– 3 ek. dmBio chia mag

– 1 csésze rizstej

– 1 ek. eritrit

– 1 érett körte

– 2 db aszalt füge

– 1 tk. Energy Organic Maca por

– 1/2 tk. őrölt fahéj

Ropogós granola:

– 4 ek. dmBio nagyszemű zabpehely

– 2 ek. eritrit

– 1 ek. dmBio olvasztott extra szűz kókuszzsír

Elkészítés:

A chiapudinghoz a rizstejet melegítsd fel és keverd el benne az egy evőkanál eritritet, majd öntsd rá a chia magra és hagyd állni kb. 10 percet. Amikor már puding állagú lesz a chia mag, tedd egy turmix gépbe és tedd hozzá a megtisztított, meghámozott kockákra vágott körtét, és apróra vágott fügét, valamint a fahéjat és az Organic Maca port és turmixold össze. Ha nagyon sűrű lenne, tegyél hozzá még egy kevés rizstejet és turmixold át mégegyszer.

A granolához egy kisebb edényben keverd össze az olvasztott kókuszzsírt és a 2 ek. eritritet, közepes lángon melegítsd addig, amíg az eritrit feloldódik. Keverd hozzá a zabpelyhet és forgasd át alaposan. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyenletesen oszd el rajta a zabpelyhet és süsd kb. 10-15 percig 180 fokra előmelegített sütőben, addig amíg szép aranybarna lesz a színe. Ha kész vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni, csak ezután válik az állaga ropogóssá.

A tálaláshoz egy kis tálban rétegezd egymásra a ropogós granolát és a chiapudingot, tetejét szórd meg granolával, pirított dióval és apróra vágott szőlő szemekkel. 

Vélemény, hozzászólás?