Könnyítsd meg a szülést és utána a visszaalakulás folyamatát

2015.07.31 08:56

Juuhhuu… ma reggel csak lógott az eső lába, de nem esett, így meg tudtam csinálni kint a 45 perces FittAnyu edzésprogramot, amit egy külön 10 perces gerinctorna előzött meg.

Napok óta érzem a derekam, így reggelente beiktattam külön 10 perc FittAnyu gerincprogramot az edzésekben található mélyhátizom erősítő gyakorlatokon kívül. Tegnap mivel esett az eső így bent a lakásban csináltam meg a 10 perces gerincátmozgató és mélyhátizom erősítő programot, ma pedig kint a kertben az alakformáló edzés előtt. Ez a 10 perc nem tűnik soknak, de csodákra képes, utána nemcsak a derekam nem fáj, hanem a közérzetem is ezerszer jobb lesz, sokkal könnyebbnek érzem magam, nincs a hátamon és derekamon az a ránehezedő érzés.

Az elmúlt időszakban csak az edzéseimbe iktattam be mélyizom erősítő gyakorlatokat, külön gerinctornát csak ritkán végeztem, pedig kivétel nélkül mindenkinek (tehát nekem is) szüksége lenne legalább napi 10 percre, amikor a saját gerincével és annak egészségével foglalkozik. Ezzel a napi 10 perccel nagymértékben lehet csökkenteni a hát és derékfájást, valamint megelőzni annak kialakulását vagy további súlyosbodását.

A várandósságom alatt és szülés után kiemelt figyelmet fordítottam a gerincgyakorlatokra. Sokat segít a kismamák közérzetének javításán a napi rendszerességgel  végzett, akár 10 perces gerinctorna is.

A várandósság alatt szinte nincs olyan kismama, aki ne ismerkedne meg a derék és hátfájással, még ha előtte nem is találkozott ezzel a jelenséggel. A baba növekvő súlya és a hormonális változások a legtöbb kismama gerincére nagy terhet jelentenek , ezért a várandósság alatti tornánál az alakformáló gyakorlatok mellett kiemelt figyelmet kell szentelni a gerincet kimozgató és mélyhátizom erősítő gyakorlatokra.

Egy várandós anyukának nem ebben az időszakban kell megváltani a világot edzés terén, de ha valaki nem hagyja el magát, napi rendszerességgel megcsinál akár egy 10 perces gerincprogramot, néhány guggolással, rövid teljes testet átmozgató gyakorlatsorral sétákkal kombinálva,  nemcsak csökkenti  a hát és derékfájást, hanem növeli az erő,- és állóképességét, amivel megkönnyítheti a szülést, valamint felgyorsíthatja az utána következő regenerációt és a test visszaalakulásának folyamatát.

Nem tudod, hogy milyen gyakorlatokat végezz a hát és derékfájás csökkentése érdekében?

Segítek Neked!

Vélemény, hozzászólás?