Könnyű nyári desszert a formás alakért

2015.08.10 09:01

Kihívás 1. 2. 3. 4. nap pipa. 🙂

Ne feledd, ma pihenő nap van!

A vasárnapit nem mondom, hogy élveztem, mert egy átmulatott lagzisnemalvós éjszaka után kevésbé fitt az ember, főleg ha edzésről van szó, na de mit mondtak a szüleink kamaszkorunkban, amikor buli után másnap fel kellett kelni?? Aki legény éjszaka…. 😀

Szombaton Mezőkövedre mentünk a férjemmel egy esküvőre majd az azt követő lakodalomba, ezidő alatt a gyerkőc itthon bandázott a nagyszülőkkel.

Igazi vidéki lakodalom volt, húslevessel, töltött káposztával, házi aprósüteményekkel és az elmaradhatatlan házi pálinkával, nagyon jól éreztük magunkat. A sérült bokám újra bedagadt, annyira roptuk a táncot az éjszaka. 🙂

Így a héten ez volt a  „bűnöző” napom, persze csak mértékkel. 🙂

 

Szombaton mielőtt útnak indultunk volna, még összedobtam az ebédet a gyerkőcnek és a nagymamiéknak, desszertnek egy könnyű őszibarackos joghurtos túrótortát kaptak alakbarát módon elkészítve.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/light-oszibarackos-joghurtos-turotorta/

Az őszibarack rengeteg magnéziumot és káliumot tartalmaz ezáltal az izmok és csontok fontos ellátója. Jelentős vitamin és ásványianyagtartalommal rendelkezik, sok benne az A, C vitamin, valamint a szelén. Természetes antioxidáns, tisztítja a szervezetet, jó hatással van a májra, vesékre, szívre.

Az őszibarack székrekedés esetén is természetes módszerként jól alkalmazhazó, a főétkezések után 2-3 órával elfogyasztott őszibarack, aktivizálja a beleket, az ételmaradványokat kisodorja a szervezetből, megakadályozva a székrekedést.

Diétás étrendedben fogyassz tízóraira 1-2 db őszibarackot.

Te feliratkoztál már a 7 napos alakformáló étrendre?

Ha még nem, akkor kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/blog/utmutato-anyukaknak/

Vélemény, hozzászólás?