Konjac liszt a diétás étrendben

2015.02.17 21:48

Ma megint csak este jutottam el edzeni, lábazás volt soron, ami ismét jócskán kizökkentett a komfortzónámból.

Az utóbbi időben a lábedzések után úgy kell magam összekaparni a földről, de ennek már most látom az eredményét a tükörben, és ez minden egyes alkalommal újabb erőt ad a folytatáshoz. Az eredmények motiválnak, csak heti 2x jól meg kell érte dolgozni, dehát semmit nem adnak ingyen, a formás lábat és a kerek popsit sem. 😀

Téved, ha valaki azt gondolja, hogy a teleshopban kapható kerámiabetétes nadrágtól majd formás teste lesz a tv előtt fekve….. ha tetszik, ha nem, ezért meg kell dolgozni sok-sok guggolással, kitöréssel, súlyokkal.

Megérkezett a vészhelyzetre való tartalékom:

Szénhidrátmentes tészta és konjac liszt. 

A konjac lisztre az egyik kedves ismerősöm Kriszti hívta fel a figyelmem, hogy próbáljam ki, neki nagyon bejött. Sokoldalúan lehet felhasználni, és könnyen beilleszthető az étrendbe, főzelékek, szószok, levesek sűrítésére, pudingnak, gyümölcszselének, salátaöntetnek.  

A lisztben található növényi rostok serkentő hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra, felgyorsítják, kitisztítják és megkönnyítik az emésztést, de képesek megkötni a koleszterint és az epesavat is. A liszt kiválóan beilleszthető egy diétás étrendbe, ugyanis alacsony a kalóriatartalma, csaknem szénhidrát és zsírmentes. Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukorszintet. 100 gr konjak liszt közel 83 gr rostot tartalmaz.

Holnap reggel 8-ra be vagyok magamhoz írva a naptáramba edzésre, így reggel 40 perc kardióval kezdem a napot.

Vélemény, hozzászólás?