Kitűzött célok januárig az alakformálásban

2014.10.30 21:09

Nemrég értem haza egy táplálkozásról szóló előadásról. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy elindítottak egy ingyenes előadás sorozatot, amines az első része a táplálkozási alapokat ölelte fel. Érdekes volt hallani ezt a témát élelmiszermérnökök szemszögéből. Őszintén szólva néhány ponttal tudtam volna vitatkozni, azért is, mert az ott ülő 30 emberben a testépítőkről szóló tévhiteket erősítették, mint pl. azt, hogy a testépítők fehérjemérgezést kapnak, és az is elhangzott, hogy a testépítők kokszolnak. Mivel én is versenyzem, ezáltal talán picivel többet látok ebből a világból. Persze, nyilván volt már olyan a világon, hogy testépítő meghalt, és olyan testépítők is vannak, akik kokszolnak. De azért nem mindenki ilyen, aki lejár terembe edzeni és súlyokat emelget, vagy aki testépítő versenyeken indul, attól, hogy egy diétában megemeljük 2 gr/ttkg-ra a fehérjebevitelt, ettől még nem kapunk fehérjemérgezést. Az való igaz, hogy a verseny diéta utolsó szakasza már nem az egészségről szól, de a testépítők alapjában véve az egészséges táplálkozásra törekszenek mindhárom minőségi tápanyag bevitelével, ezért meglátásom szerint nem lenne szabad általánosítani.  

Délelőtt a kis Törperőssel Palatinus Tünde edzőmnél jártunk formacsekkoláson.

Azt a jó kritikát kaptam, hogy tömegnövelős off szezonos formának ez elég jó,  híznom már nem nagyon kellene a következő két hónapban, viszont januárig nagyon rá kell feküdnöm a popsi formálásra, heti 2 lábedzés az kötelező. Január elején pedig közösen egyeztetünk a tavaszi versenyszezonról.  Ezzel meg van a következő két hónap célkitűzése edzés szinten.
Ez így elég egyszerűen hangzik, azonban ennek kivitelezése korántsem lesz ilyen könnyű számomra, már csak azért sem, mert (mint minden anyuka, így én is) folyamatos időhiányban szenvedek. Jól kell összelogisztikáznom a heti órarendem, hogy minden beleférjen.

Miután hazaértünk és mivel off szezonom van,  jó kritikát is kaptam, és a diétás édességek még beleférnek az étrendbe, ennek örömére 🙂 gyorsan összedobtam egy kis sütőtökös muffint. 🙂

Receptért kattints ide:
https://www.fitten-pozitivan.com/products/sutotokos-muffin/

Vélemény, hozzászólás?