Kiszakadni a hétköznapokból 1. nap

2014.08.19 22:43

Korán reggel leedzettem a teremben, aztán délelőtt kényelmesen összepakoltunk, és útnak indultunk Mátraházára

Útközben egyszer akartunk kávézni Gyöngyösön, akkor is egy olyan cukrászdát sikerült találni a főút mellett, ami zárva volt, majd a cukrászda mellett volt egy pékség, gondoltam veszek a gyereknek pogácsát uzsonnára, de a pékség meg üres volt. Szóval jól sikerült beleválasztani mindkettőbe. 🙂

Mátraházán az Ózon hotelbe jöttünk pár napra, hirtelen döntés volt, tegnap délután gondoltunk egyet, hogy elutazunk.

A 3. emeleten kaptunk szobát. Ok, hogy ez nem kifejezetten bababarát hotel, de  babakocsival igen nehézkes ide a feljutás,  ugyanis a liftet nem a kisgyermekes családok és tolószékesek számára tervezték, olyan pici, ráadásul egy van, és nagyon lassú.

Miután elfoglaltuk a szobánkat, ettünk egy salátát az étteremben, megittuk azt a kávét, amit még Gyöngyösön akartunk, majd lementünk a játszótérre a gyerekkel, és azonnal beépültünk a többi gyerek közé. 🙂

Kicsit játszottunk, aztán irány a wellness:

Én nem tudom, hogy ki engedélyeztette megnyitni ezt a wellness részleget, de az egy idióta volt az tuti, ugyanis az egész wellness részlegen úgy csúszik a padló, mint a jég, még papucsban is. Nem viccelek, hogy azalatt az egy óra alatt, amíg ott ültünk a medence szélén (gyerek a vízben) minden második ember majdnem dobott egy hátast, úgy megcsúszott, köztük én is, ráadásul az én kezemben a gyerkőc is ott volt. Hiába törölte fel a vizet a takarító néni folyamatosan, ez akkor sem normális dolog.

A medencézés után vacsora előtt még sétáltunk egyet, amíg a gyerek a babakocsiban aludt, én a hintában lazulhattam egy kicsit.

Vacsorázni a teraszon vacsoráztunk gyönyörű kilátás mellett. Az, aki vigyázni szeretne az alakjára, az most nem igazán tudott mit enni  a svédasztalos választékből, max. egy kis párolt bébirépát. A menüsorban egyáltalán nem volt választási lehetőség arra az esetre, pl. ha valakinek valamilyen ételintoleranciája van (pl. nem volt gluténmentes étel), de én sem igazán tudtam választani, pedig most nem indulok ősszel versenyen, azaz nem vagyok szigorú diétán. Egyáltalán nem volt natúr étel, natúr hús, vagy natúr hal. Így vacsorára egy kis párolt bébirépát ettem, rántott pulykamellel, amiről leszedegettem a panírt. Egyébként a pincérek végtelen kedvesek, és figyelmesek.

Meglátjuk holnap mi lesz a vacsora, hátha szerencsém lesz! 🙂

Vélemény, hozzászólás?