Készül a Fitten -pozitívan receptfüzet

2014.04.01 15:11

A mai nap boldogsága a kis családom számára, hogy a kis makinak kibújt az első fogacskája. 🙂

Délelőtt a gyerekorvosnál voltunk,  és a doktornő közölte velünk a jó hírt, hogy kint van az első fog. Még nem lehet látni, csak érezni. Anyuka örömtáncot járt a rendelő közepén, a gyerek és a dokinő nem értette miért örülök ennyire. Kb. úgy örültem, mint mikor tudatosult bennem, hogy babát várok. Hazafele vigyorogva toltam a babakocsit, kicsit furcsán is néztek az emberek.

A követekző nagy öröm szerintem majd akkor lesz, ha már látszódni is fog az az egy fogacska, mikor vigyorog. 🙂

Reggel kaptam egy levelet, amiben receptekkel kapcsolatosan kér tőlem tanácsot egy anyuka:

 Hogyan készítem el a halat?

 Hogyan lehet még elkészíteni a zabpelyhet?

 Mit lehet enni ebédre, vacsorára?

 Hogyan lehet a diétás ételt úgy elkészíteni, hogy necsak anyuka, hanem a legkisebb gyerek és apuka is megegye?

Néhány receptet ugyan a honlapon is megtaláltok, de mivel rendszeresen kapok ilyen jellegű kérdéseket, így úgy döntöttem, hogy segítségül hívom az én egyetlen, kedvenc tesóm 🙂 , aki szakács, és összeállítunk vele olyan egyszerűen elkészíthető, egészséges és diétás ételeket (és mindezt egy receptfüzetben foglaljuk össze), amelyek az egész család számára fogyaszthatóak a legkisebb gyerekig (1 éves kortól). Tehát ha anyuka diétázik, vagy életmódot vált éppen, akkor sem kell külön főzni a gyereknek és a család férfi tagjának, mert mindenki fogyaszthatja.

Ezzel nemcsak időt lehet majd spórolni az anyukáknak, hanem a fogyás mellett egészségesen étkeztetni a család összes tagját, amivel megelőzhetjük számos betegség (pl. cukorbetegség, magasvérnyomás stb..)  kialakulását.

Vélemény, hozzászólás?