Kerek popsi, erős mélyhátizom egyszerre

2015.03.01 19:49

A kis makim igazi nagy fiú lett, nagyon büszke vagyok rá!

Kakaót iszik, nagy ágyban alszik és megtanulta a varázsszót: kérem.

Ma lecseréltük neki a kis rácsos ágyat egy igazi nagyfiús versenyautós ágyra. 

Nagyon örült neki, segített összeszerelni, és ma este már nem kellett könyörögni neki, hogy menjen aludni. Csak annyit mondtam: „gyere, megyünk aludni az autóba” és ő brümmögve beszaladt a szobájába, fel az ágyra, és már fordult is az oldalára. Remélem ezzel majd az alvási problémáink is megoldódnak, és végre végig fogja aludni az éjszakát.

A péntek-szombati gerincedzés tanfolyam miatt 2 nap kimaradt a mozgásban, így ma a hét zárása képpen egy teljes testes edzést csináltam.

Kitörő járással kezdtem (2x10kg-val) majd egy popsi kerekítő, mélyhátizom erősítő gyakorlattal folytattam az edzést.

A felhúzás (hajlított térddel) egyszerre erősíti a mélyhátizmot és kerekíti a nagyfarizmot. Mindenképp érdemes beiktatni a lábedzésekbe, mivel ezzel a gyakorlattal két legyet ütünk egy csapásra.  A gyakorlat végrehajtása során arra figyeljünk, hogy a hátunk végig maradjon egyenes, és a térdeink enyhén legyenek hajlítva.

Délután összedobtam a gyerkőcnek egy adag egészséges kekszet uzsonnára.

Hozzávalók:

– 50 gr rizsliszt

– 50 gr zabpehely

– 50 gr light margarin

– 1 tojás

– 1/2 tk. sütőpor

– 1 ek. zsírszegény kakaópor

– 2-3 ek. xilit

Elkészítés:

Egy tálban összedolgozom a hozzávalókat, majd kis gombócokat formálok belőle, amit egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszek, és egy fakanállal keksz formára lapítom a gombócokat.

180 fokra előmelegített sütőben megsütöm.

Holnaptól vissza a régi kerékvágásba, reggel már a gyerkőc is megy bölcsibe, nekem pedig az egész hetem sűrűn be van táblázva, azaz indulnak az edzések, és a meló. Hétvégén formacsekkolás, csapatvizit, diéta és edzésterv módosítás. 

Vélemény, hozzászólás?