Kenyér helyett jó választás a pufi rizs ha diétázol

2014.07.22 08:06

Tegnapi csökkentett szénhidrátos napot jól bírtam. Estére ugyan semmi energiám nem maradt így az egész napos „gyerekezés” és egy órás súlyzós edzés mellett, hulla fáradtan este be az ágyba, de nem ettem félre, nem ettem több szénhidrátot az előírtnál.

Egy kevés zabpehely volt a reggelim, és 4 sótlan pufi rizs egész napra elosztva sok-sok zöldséggel, zöldfűszeres, de sótlan csirkemellel és tojásfehérjével. Azt azért hangsúlyoznám, hogy ez, nem egy mindennap fentartható diéta, ezzel nagyon óvatosan kell bánni, szakember felügyeletet igényel!

Este lefekvés előtt még megittam egy fehérje turmixot.

A pufi rizs állandó szereplője az étkezéseimnek, egyrészt azért is, mert bárhova magammal tudom vinni, elfér a táskámban, hűtést nem igényel, és kiváló SOS kaja bárhol is vagyok, ha ez van nálam, akkor tudom, hogy nem tudok félre enni a diétában.

Ugyan a rizs a gyorsabb felszívódású szénhidrátok közé tartozik, (edzés előtt fogyasztva energiával tölt fel a mozgáshoz)  ezért hamarabb éhes lehetsz, de ha sok zöldséggel és sovány hússal eszel 2-3 db-ot, akkor segítheti a diétád, sokkal jobb választás a kenyér helyett, ha fogyni vagy szinten tartani szeretnéd a súlyod.

A pufi rizs esetében is fontos odafigyelni a mennyiségre, ugyanis ha több csomaggal is elfogyasztunk a nap folyamán, akkor már több szénhidrátot vettünk magunkhoz a kelleténél!

A héten a verseny előtti edzések a következőképpen alakulnak:

A hét elején megy a szokásos súlyzós edzés, a hét közepétől pedig már csak könnyített átmozgató ezdések lesznek némi kardióval.  

Szombaton színpad! 🙂

Vélemény, hozzászólás?