Kávéfogyasztási tippek diétázóknak

2015.07.25 13:30

Reggel 6-kor egy 45 perces, intenzív FittAnyu edzésprogrammal indult a napom.

Azt nem mondom, hogy a bokám tökéletesen szuperált, de a bokaszorító sokat segített, így óvatosan terhelés alá mertem venni a kardió részeknél.

Edzés előtt megettem a reggeli zabkásám felét és megittam a proteines kávémat, enélkül nálam nem indul a nap, teljesen mindegy mi történik, nálam ez a két dolog fix a reggelekben.

Naponta 3 kávé ami nálam elfogy, nagyon ritkán iszom 4-et.

Sok fogyni vágyó embernél csúszhat el a diéta sikeressége a kávéfogyasztáson és nem azon, hogy megissza a napi 2-3 esetleg 4 kávét, hanem ahogy megissza.

A javasolt kávéfogyasztási mennyiséget és gyakoriságot számtalan tényező befolyásolja, a legideálisabb az, hogyha figyelembe vesszük életkorunkat, a pillanatnyi fizikai, szellemi állapotunkat és a napszakot.

Hazai ajánlások szerint a napi 3 csésze kávé a kiegyensúlyozott étrend része lehet.

Akinek magasabb a vérnyomása, azok számára a cikóriatartalmú kávék lehetnek ideálisak, melyekben kevesebb a koffein. Egy késő esti kávézáshoz is érdemesebb ezt a típusú kávét választani, hogy éjszaka tudjunk aludni. A cikória nagy menniségben tartalmaz többféle, az emésztőrendszeri baktériumflóra számára hasznos rostanyagot.

Sokan nem is gondolják, hogy akár a kávéfogyasztási szokásaik miatt is megbukhat a diéta sikeressége. (sok tej, tejszínhab, cukor, méz, napi 2-3 cappucino, latte)

Fontos, hogy hogyan készítjük el, milyen hozzáadott plusz kiegészítőkkel fogyasztjuk.

Én otthon rendszerint proteines kávét szoktam inni. A kávéhoz 1 kiskanál vaníliás protein port (tejpor helyett),  édesítőt és egy kevés rizstejet adok. Ebben a hőségben pedig az egészet jégkockával szoktam egy shakerben összerázni, így kész a diétás jegeskávé.

– Ha diétázol használj a kávéhoz kevés zsírszegény tejet. Hogy miért keveset?

Mert a tej hiába zsírszegény, attól még van tejcukor tartalma, ráadásul nem is kevés, 1 liter tej 52 gr tejcukrot tartalmaz. Ha kiszámolod, hogy naponta megiszol a diétás étrendeden felül 3 tejeskávét 2-3 dl tejjel, ezzel már nem is olyan diétás az az étrend, ugye?

– Bánj csínnyán a cukorral, legjobb ha a fehér cukrot teljesen kiiktatod az étrendből, a kávéból is. Használj eritritet vagy édesítőt és azt is vedd figyelembem hogy a méz is cukor!

– Időnként próbálj ki kávékülönlegességeket, akár ebéd után desszertként is fogyasztva, mint pl. egy indiai kávékülönlegesség a fahéjas joghurtos kávé.

3 dl kávét turmixolj össze ugyanennyi zsírszegény natúr joghurttal, ízesíts fahéjjal és egy kevés eritrittel vagy édesítővel.

Anyukaként kevés időd van edzeni?

Nincs időd, lehetőséged eljárni edzőterembe?

Segítek Neked!

Vélemény, hozzászólás?