Intervall kardió edzés villanyoszlopokkal

2014.10.14 21:24

Ma reggel igazából súlyzós edzést terveztem. Gondoltam kihasználom, hogy még itt vannak a szüleim, és vigyáznak a gyerkőcre, azonban Törperős egyáltalán nem értett egyet azzal, hogy elhúzzak itthonról másfél órára,  így csak egy fél órás futó edzés lett belőle a tó körül.

A futásból intervall kardió edzést csináltam a tó körüli villanyoszlopok segítségével. Hogyan?

Egyik villanyoszloptól a másikig sprint, majd a következőig normál tempójú futás, majd újból sprint. Összesen 33 percig futottam, ebből az intervall rész kb. a fele volt.

Az intervallumos edzés a leghatékonyabb  aerob edzésforma  a zsírégetésre. Órákkal az edzés után is még pörgeti az anyagcserét, tehát a zsírégető hatása még jóval az edzés után is kitart, azzal, hogy megnöveli a szervezet nyugalmi anyagcsere sebességét.

Egy hagyományos alacsony intenzitású aerob edzés esetében a zsír energiaként történő felhasználása csak az edzés 30. perce körül következik be, míg az intervallumos edzés esetében már jóval korábbra tehető, tehát már edzés közben is jelentősen nagyobb mennyiségű zsírt tudunk elégetni

energiaként.

Mire a futásból haza értem, addigra elaludt a gyerkőc, így belefért még egy röpke gyakorlat, amivel a törzs izmaimat erősítettem 5×20-20 ismétlés számban.

Egy jó kis zsírégető edzés pl. ebben a formában, felhasználva a villanyoszlopokat, kint a szabadban is remekül összehozható, eszközök nélkül is, nem szükséges hozzá edzőterembe menni.

Vélemény, hozzászólás?