Iktass be egy „bűnöző” napot a diétába

2015.01.10 20:19

„Csodás” dolog 3. napja sült helyett odaégett zöldséget enni a rizs és hal mellé. Joggal kérdezheti bárki, hogy miért nem csinálok újat, ha odaégetem? Mert a második adagot is odaégetem, és egy idő után megunom, hogy állandóan újat készítsek, meg aztán kinek van ennyi ideje? 🙂

Egy időben a rizzsel jártam mindig így, hogy feltettem a tűzhelyre, majd szépen otthagytam, mert a gyerkőccel kellett foglalkozni, aztán időközben totál megfeledkeztem róla, majd csak akkor rohantam ki a konyhába, mikor már majdnem lángolt a lábas is. Na most ugyanez megy a zöldséggel. Nem tudom mi van mostanában velem, de rendszerint fekete lesz a répa-brokkoli és karfiol is.

Ma a gyerkőc legalább 2-szer rúgott fejbe, 1-szer majdnem eltörte az orrom, és a homlokomon is lett egy kisebb púp, úgy megfejelt. Volt ma valami a levegőben, vagy pusztán szeretetből csinálta? 🙂

Mai étrend ugyanaz, mint tegnap, egy kis egészséges „bűnözéssel” kiegészülve, hétvége van. 🙂

Délután proteines-répás muffint csináltam.

Hozzávalók:

– 135 gr rizsliszt

– 3 tojásfehérje, 1 sárgája

– 220 gr reszelt sárgarépa

– 100 gr darált dió

– 1 tk. sütőpor

– 1 tk. fahéj

– ízlés szerint édesítő, eritrit (gyerekeknél méz)

– 2 adag vaníliás Iso whey zero protein por (gyerekeknél elhagyni)

– 50 gr zsírszegény túró

– 1 csipet só

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőtálban jól összedolgozom (én robotgéppel készítettem), muffinformákba töltöm, és 175 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Nagyon egyszerű és gyorsan megvan.  

Ha valaki gyerekeknek készítené, akkor édesítő helyett használjon mézet, illetve a fehérjeport hagyja ki a tésztájából.

Ezen a hétvégén ezzel az egészséges finomsággal „bűnöztem”.

Mégha fogyni is szeretnél, és keményen diétázol, akkor is érdemes heti 1 „bűnöző” napot beiktatni, ez egész egyszerűen kell a léleknek, főleg akkor, ha úgy érzed a diétád sok lemondással jár. Ezeken a napokon mértékkel fogyassz a kedvenc ételeidből, egyél meg nyugodtan egy szelet pizzát, vagy sütit, vagy amit szeretnél, persze a legszerencsésebb a diéta szempontjából ha egészséges, alakbarát nassolnivalóval jutalmazod magad a heti kitartásodért.

Alakbarát recepteket itt találsz, kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/receptek/dietas-edessegek/

Ezzel az egy bűnöző nappal nem teszed tönkre a diétád,  ha mértékkel, elsősorban alakbarát édességet választasz, valamint rednszeresen mozogsz mellette, akkor ne félj attól, hogy megáll a fogyásod. Jelölj ki egy napot a héten, és tervszerűen iktasd be a „bűnözést”.

Vélemény, hozzászólás?