Így szabadulj meg az emésztési problémáktól és plusz kilóktól

2018.09.26 05:42

A hasfájást, puffadást, emésztési problémákat ezzel a természetes módszerrel is leküzdheted. Emellett ez a módszer segíthet a felesleges kilók leadásában, az étrended átalakítása mellett érdemes ezt beiktatnod a reggeli rutinodba. 

Olvass tovább.

Hétfőn ismét a FEM3 Élet-Forma magazin fitt főzős perceit forgattuk egész nap. Ehhez vasárnap délután már zajlottak az előkészületek a konyhában Zéti segítségével. Sárgarépát pucolt, étcsokit reszelt, a kis lelkem segített ahol csak tudott. 🙂

Múlt héten 5 edzést sikerült beiktatni a sok-sok munka mellett, a hétvége a meló miatt, a hétfő pedig a forgatás miatt maradt ki. Tegnap 20 perc kardió után 40 perc erősítésre volt időm a személyi edzések között. Az elmúlt 4 hét annyira sűrű volt munka szempontjából (a hétköznapok mellett minden hétvégén dolgoztam), hogy ebben a hónapban kihívást jelentett beiktatni a mozgást a mindennapokba, de még így is sikerült teljesítenem a heti 4-5 edzést.

Bár a tisztítókúrák ideális időszaka a tavasz lenne, de ettől a szeptemberi hajtástól most egy kicsit túlterheltnek érzem magam, így nem a súlyleadás és emésztési problémák miatt, hanem elsődlegesen a lelkem miatt, megkezdtem egy 10 napos természetes tisztító kúrát. Ugyanis minden tisztulás, még a legegyszerűbb is hat a lélekre.

Mindemellett ez a kíméletes, természetes tiszítás jól alkalmazható emésztési problámák ellen, valamint a felesleges kilók leadásában is segíthet.

Így szabadulj meg az emésztési problémáktól és a plusz kilóktól

Ha gyakran vannak emésztési problémáid, nehéz a hasad, puffadással küzdesz, netán sokat fáj a fejed és nehezen kelsz reggelente, akkor elképzelhető, hogy májtisztításra van szükséged.

Májproblémát okozhat a túl sok és nem megfelelő étel fogyasztás, főleg ha ezek az ételek, nehezek és zsírosak is. Amikor az étel csak pang, a májműködés lelassul. A lelassult működésű máj nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, a vért sem tisztítja megfelelően, ami bőrpanaszokkal, allergiával vagy izületi gyulladás formájában is jelentkezhet.

Máj és epehólyag túlterheltsége 

Napjainkban a máj túlterheltsége egyébként jellegzetes és szinte mindennapi tünet, több életmódbeli tényező is megalaphozhatja kialakulását . A rengeteg adalékanyaggal ellátott élelmiszer, gyorséttermi ételek, vegyi anyagok (pl. különféle kozmetikumok, háztartási szerek) alkohol, zsírok, nehéz ételek, állandó feszültség, stressz májproblémákhoz vezetnek.

Az epehólyag a zsírok emésztéséhez szükséges epét tárolja. A máj túlterheltsége miatt, az epében lerakódások képződhetnek, erre utal a has puffadása, a jobb bordaív alatti szúró fájdalom és a rossz emésztés. A folyamatos feszültség és stressz sem kedvez az epehólyag állapotának.

A drasztikus tisztító kúráknak egyáltalán nem vagyok híve, felesleges tovább sokkolni a szervezetet, amikor amúgy is kap elég terhet nap, mint nap.

A szervezet és a lélek tisztítására tökéletesen megfelelnek a kíméletes természetes módszerek.

Akár emésztési gondokról, plusz kilókról, vagy lelki tisztulásról legyen szó, az étrend helyes mederbe terelés mellett érdemes a májműködés támogatásával kezdeni.

Ez a módszer egyszerű, hatásos és természetes, mellékhatásokat nem tapasztaltam és nagyon finom.

Természetes módszer az emésztési problémák ellen

Hozzávalók:

  • 2 nagy bio sárgarépa vagy 2 dl bio sárgarépalé
  • 1 kezeletlen biocitrom kifacsart leve
  • 1 ek. lenmagolaj
Keverd össze a hozzávalókat és idd meg éhgyomorra reggeli előtt 10 napon keresztül. Elfogyasztás után 15 perccel már reggelizhetsz is, ha szeretnél.

Az egészségesebb életmódod kialakításához további gyakorlati tanácsokat, tippeket, 30 napos étrendet, edzéstervet, motivációt kaphatsz a 30 napos online életmód programban

Kattints a képre és csatlakozz 

Vélemény, hozzászólás?