Hogyan tarthatod meg azt a formát, amit eddig elértél?

2014.05.05 14:04

Ismét túl vagyok egy színpadi megmérettetésen. Tegnap a Bodysport kupán vettem részt, ahol megismerkedtem egy nagyon szimpatikus, 3 gyerekes anyukával, aki először vett részt ilyen versenyen.

Ő jött oda hozzám, hogy ismer engem a fotóim alapján. Először kicsit meg is lepődtem, de mindíg örülök az ilyen találkozásoknak, amikor hasonló életmódot folytató anyukával gondolatokat tudok cserélni, ki hogyan oldja meg az edzéseket, verseny diétát, gyerekfelügyeletet stb.. Le a kalappal előtte, hogy mindezt 3 gyerkőc mellett meg tudta csinálni, mostmár pontosan látom, mi munka van egy pici gyerek és család melletti verseny felkészülésben, nem könnyű, néha embertpróbáló feladat, de ha igazán akarja az ember, megoldható! 

Minden fejben dől el, ha valamit igazán szeretnél, csak a célodra koncentrálsz, és minden nap dolgozol egy kicsit annak megvalósításán, bármit elérhetsz!

Tegnap is kivittük a mi kis makinkat a versenyre, ott szurkolt nekem az apukájával együtt a színpad előtt. Hihetetlen jól bírta a sok embert, a hangos zenét, nyüzsgést, hangzavart.

Mielőtt színpadra álltam volna, a gyerek megéhezett, így megettetem hátul a versenyzők között.

Ezen a versenyen is nagyon jól éreztem magam a sok csinos és fiatal lányok között a színpadon, immár 30 éves anyukaként, büszke vagyok rá, hogy ismét képviselhettem az anyukákat. 🙂

Most egy kis pihi következik a verseny diétában, júniusig a cél, hogy megtartsam ezt a formát, amit eddig elértem, júniustól pedig megkezdődik a felkészülés az őszi verseny szezonra.

Hogyan tudom megtartani ezt a formát, amiért olyan sokat dolgoztam?

Úgy, hogy továbbra is folytatom az edzéseket (súlyzós+kardió) és követem a sporttáplálkozás alapelveit. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem férnek bele időnként diétás sütemények, édességek, „bűnöző” napok, az ember kell, hogy lazítson egy kicsit, jóízűen megegyen pl. egy fagyit. A lényeg, hogy túl sok bűnöző nap ne kövesse egymást, legyen mondjuk heti 1, pl hétvégén, amikor egyébként is lazít az ember. Ezen felül, azonban továbbra is törekedni kell a minőségi fehérje, szénhidrát, és zsír bevitelre, és ha az edzések sem maradnak el, akkor marad a forma is, amit elértél.

Vélemény, hozzászólás?