Hogyan tűnik el a narancsbőr?

2015.01.04 17:50

Délelőtt 11-re mentem a csapatvizitre, ahol az éves tervek megbeszélésén kívül megtörtént a formacsekkolás is.

Nekem a következő egy hónapban még mindig az izomépítés a cél, nincs még zsírégetés csak minőségi kaja van, és heti 5 súlyzós edzés, aztán február elején újra egyeztetünk Tündével.

Ugyan sokat alakult a formám a nyári verseny óta, de továbbra is bőven van min dolgozni, izmot építeni és kerekíteni itt-ott. Hál’istennek a narancsbőrrel nincs túl sok problémám a minőségi táplálkozásnak és rendszeres edzéseknek köszönhetően.

A narancsbőr eltüntetése a nők többségénél ugyanolyan problémát jelent, mint a felesleges kilók leadása. Sokan vetnek be mindenféle csodakapszulát, fogyi nadrágot, zsírégető krémeket, zsírbontó kütyüket és még sorolhatnám.

Mivel a narancsbőr a bőrszerkezetből adódó probléma, ezért ez nem egy olyan dolog, ami egy zsírbontó kezelés alatt, vagy néhány kapszulától egyik napról a másikra eltűnik, hozzáteszem, hogy sajnos. Ennek eltüntetésére vagy áldozatokat hozunk, és változtatunk az életmódunkon, vagy továbbra is ott díszeleg majd, ahol eddig.

Csodák nincsenek, a narancsbőr ellen a tiszta és minőségi táplálkozás-edzés kombinációjával lehet felvenni a harcot látványosan, és tartósan.  

Változtatni kell az étkezésen, mellőzni a telített zsírokat, egyszerű szénhidrátokat, lisztes, cukros termékeket. Leginkább alacsony glikémiás indexű, és sok rostot tartalmazó ételeket célszerű fogyasztani, és napi 3-4 liter vizet. A folyadék fogyasztás kulcsfontosságú a cellulit elleni harcban, ugyanis meggyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből.

Az edzés az egyik leghatékonyabb kezelési módja a narancsbőrnek, ugyanis a cellulit csökkenthető a vérkeringés fokozásával. Ennek a legjobb módja az aerob edzés, vagyis a tartós, mérsékelt intenzitású mozgás, mint pl.: a tempós séta, futás, biciklizés, aerobik stb.., lényeg, hogy serkentse a vérkeringést, és legalább 40 percig tartson.

Vélemény, hozzászólás?