Hogyan segíti a zabpehely a diétádat?

2015.03.06 20:56

A gyerek úgy fejbe vágott egy mesekönyvvel, hogy felrepedt a szám. Nagyon kemény….biztosan nem tetszett neki, ahogy a mesét olvastam. 😀

Egy felsőtest edzéssel kezdtem a reggelt, majd személyi edzések, és irány a gyerekért a bölcsibe.

A heti elmaradásaimat már nem tudom behozni mivel vége a hétnek, de hétvégén még csinálok egy teljes testes súlyzós edzést, és bár már most látom, hogy nagyon sűrű lesz a jövőhetem, de nincs mese, tartanom kell a heti ütemtervet, 5 súlyzós és 2 kardió edzést.

Holnap Palatinus csapatvizit. Mióta a gyerkőc beteg volt, teljesen felborultak a mindennapjaink, nehezen tudtam csak tartani az edzéseket, a versenydiétát pedig csak ímmel-ámmal, így az elmúlt egy hónapom őszintén szólva közel sem volt 100%-os, de még 60%-os sem. Nem, nem adom fel, csinálom, megyek tovább, küzdeni fogok. Kedden-szerdán-csütörtökön volt egy hullámvölgy, de ha feladnám a felkészülést, akkor az nem én lennék, ilyen könnyen nem szabad lemondani a céljainkról.

A jelenlegi étrendemben két étkezésnél eszem zabpelyhet, két étkezésnél bulgurt, és egy étkezésnél csak fehérjét tojás formájában. A zabpehely szerves része a diétámnak, sokan még mindig nem tudják elképzelni (addig ameddig ki nem próbálják), hogyan lehet ezt ennyire szeretni és egyáltalán, hogyan lehet ezt megenni. Pedig érdemes tenni egy próbát, beiktatni a diétába, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom és nem mellesleg segítheti a fogyást, formálódást.

Hogyan segíti  a zabpehely a diétádat?

  • Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosak ebéd előtt nassolni. 
  • Rengeteg rostot tartalmaz, ami jó hatással van a koleszterinszintre és az emésztésre egyaránt. 
  • Zsírszegény étel. Még nagyobb mennyiség fogyasztása sem okoz elhízást, mivel szénhidráttartalma bár nagy, de lassan szívódik fel, köszönhetően a rostoknak.
  • A rosttartalomnak köszönhetően a keményítők és egyéb szénhidrátok emésztését késlelteti, lassítja, így nem kell hirtelen inzulin ingadozástól tartanunk. Ez a cukorbetegek számára különösen jó hír. Magas a fehérjetartalma, különösen növényi viszonylatban nézve.

    Gazdag forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő a B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Jó forrása az E-vitaminnak, de gazdag cink-, szelén-, réz-, vas-, mangán- és magnéziumforrás is.

    Kiváló forrása a kalciumnak, különösen ha tejjel készítik el. Így erősíti a csontokat, fogakat, és csökkenti a csontritkulás kockázatát

    Ha nincs elképzelésed, hogy készítsd el a reggeli zabkásád, akkor itt találsz néhány ötletet:

    https://www.fitten-pozitivan.com/receptek/zabkasa-variaciok/

    Vélemény, hozzászólás?