Hogyan segíti a fehérje a fogyásod

2014.03.01 20:30

Őszintén szólva a mai nap nem tartozott a szerencsések közé. Furcsa, pedig szombat volt, és gyönyőrű napsütés, jókedv, együtt a család, mégis ma az összes létező szerecsétlenség megtalált.

Reggel azzal kezdődött , hogy elmentem edzeni, ahol az első negyed óra után kiment a bokám úgy, hogy jól be is dagadt, és belilult. Aztán a következő gyakorlatnál (mert ugye nem hagytam abba az edzést) megroppant a vállam.

Edzés után haza felé jövet, egy fekete macska rohant át előttem, aztán a férjem belelépett a kutyakakiba, amitől az autóban mondhatjuk nem lett rózsaillat, majd egy sportáruházban egy kis majom gyerek teljes erőből a babakocsinak rúgta a labdáját, 1 cm-re a gyerekem fejétől. Azt hiszem jobb is, hogy vége a napnak, mostmár olyan nagy baj, csak nem történhet…

Ennek ellenére érdekes, de semmi rossz érzésem nincs a mai nappal kapcsolatban, végtelenül örültem a napsütésnek, és annak, hogy együtt volt a család 🙂

Az utolsó bejegyzésben írtam egy kicsit a szénhidrátokról, hogy nem kell feltétlenül ellenségként tekinteni rájuk.  Most nézzük egy szösszenetet a fehérjéről, hogy mivel is segíti a fogyásunkat.

A 3 tápanyag, ami energiát szolgáltat a szervezetünknek, és mind a 3ra szükségünk is van az egészséges diétában: -már biztos mindenki tudja-   fehérje, szénhidrát, és zsír.

A fehérje az izomépítő hatása mellett számos más, pozitív tulajdonsággal is rendelkezik:

-részt vesz a hormonképzésben

-hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez

-hozzájárul a folyadékháztartás egyensúlyához

-energiaforrásként szolgál, ha nincs már elérhető szénhidrát a szervezetben

Miért érdemes megemelni a fehérje fogyasztást, ha fogyni szeretnél?

Egyrészt ha több fehérjét eszel, kevésbé leszel éhes, kevesebb szénhidrátot viszel be a szervezetbe, ami már önmagában is fogyást eredményezhet.

Másrészt a fehérje megemésztéséhez 30% -al több energiára van szükség, mint szénhidrát vagy zsír esetében. Ezért a magas fehérjetartalmú étrend fogyasztása gyorsítja az anyagcserét. A diéta során a megfelelő fehérje bevitel mellett, a szervezeted nem az izomszöveteket fogja lebontani, hanem a zsírraktárakhoz nyúl majd.

A következő két hétben -ahogy már említettem- az én étrendemben is meg lett emelve a fehérje bevitel. +1x 100 gr csirkemell sonka reggel és +1×100 gr csirke/hal este.

Vélemény, hozzászólás?