Hogyan kell helyesen fogyni?

2017.06.09 16:33

Péntek délelőtti „csudajóóó” program. Várni a zárszerelőt és imádkozni, hogy minél hamarabb vissza tudjunk jutni a lakásba zárcsere nélkül, ugyanis reggel azzal indult a napunk, hogy kizártam magunkat a lakásból. Hááát…nem veregettem magam hátba büszkeségemben, az biztos.

Kis Zé, ahogy a képen is látszódik, 2 és fél óra után már kevésbé élvezte a dolgot, pedig még a játszóteret is megjártuk. 

Az elmúlt napokban ismét finomakat ettünk, természetesen fitt üzemmódban. 

Szerda reggel főtt tojással, sült spárgával és pirított magvas bagettel indult a napunk. 

Ebédre natúr csirkemellet, héjában sült burgonyával és sült spárgával ettünk. 

Vacsira pedig mozzarella, paradicsom, saláta volt a menü.

Csütörtökön sült csirkemellsonka, rántotta, paradicsom és uborka volt a reggeli

Ebédre cukkinis-édesburgonyapürés csirkemellet csináltam.

Vacsorára pedig egy egyszerű tonhal salit dobtam össze.

Péntek reggelire fitt áfonyás-chiamagos rizsfelfújtat sütöttem, ami gyorsan el is fogyott, isteni finom lett. 🙂

Receptért katt. IDE.

Ebédre szezámmagos-vajbabos csirkemellet készítettem tojásos rizzsel.

Vacsorára pedig salátáztunk, főtt tojással és natúr csirkemellel. 

Mi ezekkel az unalmasnak és egyhangúnak egyáltalán nem mondható, változatos, egészséges és fitt ételekkel diétázunk és haladunk lépésről lépésre a nyár végi céljaink felé, mindezt úgy, hogy egyáltalán nem éhezünk, és figyelembe vesszük az edzéshez szükséges energia biztosítását is.  

Hogyan kell helyesen fogyni?

Sokan akkor kezdik el számolni a kalóriákat, amikor le akarnak dobni pár fölös kilót. A fogyókúrákkal azonban vigyázni kell. 

A fölös méreganyagok a zsírpárnákban halmozódnak fel. Amikor elégeted ezt a zsírt, ezek a méreganyagok bekerülnek a tested véráramába. A májad és a veséd feladata, hogy megszabadítson tőlük. Ezek megfelelő működéséhez azonban sok-sok vitamin és ásványi anyag szükséges.

Ha úgy próbálsz lefogyni, hogy szinte kizárólag üres kalóriákat eszel,a szerveid nem fognak elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutni, így nem lesznek képesek ellátni a feladatukat. Ennek pedig valószínűleg az lesz a vége, hogy kimerülté, fáradékonnyá válsz és sötét karikák jelennek meg a szemed alatt. 

Ha viszont magas tápanyagtartalmú ételek segítségével fogysz le, a májad és a veséd továbbra is jól fog működni és meg tud bírkózni a felesleges méreganyagokkal. Jó esély van rá, hogy úgy éred el a célod az alakfomálásban, hogy közben fitt, egészséges és energikus leszel. 

Törekedj tehát a minőségi, változatos étrendre a mennyiségi evés helyett, és ne feledd az egészséged és alakod 70%-ban a táplálkozásodon múlik. 

Amiben segíthetek:

  • életmódváltás
  • táplálkozás tanácsadás, étrend összeállítás
  • fogyás
  • babavárás alatti és szülés utáni alakformálás
  • erő és állóképesség fejlesztés
  • rehabilitáció
Keress bizalommal! 🙂

Vélemény, hozzászólás?