Ha úgy érzed nem megy, feladtad?

2014.03.26 20:59

Annak aki belevágott a diétába, és ezzel együtt egy életmódváltásba, tisztában kell lennie azzal, hogy lesznek, olykor vannak nehezebb időszakok, amikor úgy érzed nem úgy megy, ahogy mennie kellene. Az életmódváltás nem történik meg egyik napról a másikra, sajnos nem fogsz felkelni az egyik reggel úgy, hogy már nincs rajtad az a plusz 5-10 kg, és egy szálkás, szép izomzatú alak néz vissza rád a tükörből.

Van olyan, hogy megáll a fogyás, közbevág a meló, nem lesz időd annyit edzeni, mint amennyit szeretnél, vagy közbeszól egy magánéleti válság. Eleged lesz, hogy Te sokat küzdöttél, és mostmár igazán megérdemelnéd, hogy elérd a célod.

Ez egy nagyon rossz érzés, ilyen van, hogy előfordul, csak van aki bevallja, és van aki nem.

Ha abbahagyod a diétát, mert úgy érzed, most ez nem megy neked, ez azt jelenti feladtad? Nem, ez azt jelenti elnapoltad. De ettől továbbra is tisztán kell enned, el kell menned edzeni, csinálni tovább a céljaidért.

Manapság sokat hallani a médiában, hogy „fogadd el magad olyannak, amilyen vagy!”

Én ezzel nem értek egyet: mindíg van mit jobbá tenni magunkon! És ez nem feltétlenül csak a külsőre vonatkozik, ha éppen a külsőnk tökéletesítéséről le kell mondanunk valami oknál fogva, agyban és lélekben még mindíg tudunk csiszolni magunkon.

Az elmúlt két napban én is úgy éreztem, hogy a diéta és az edzés egy picit nehezebb megy. Egy éjszaka még mindíg legalább kétszer kelek, így olykor lemerül az elem. Ez tart 1-2 napig, aztán megint szárnyakat kapok, és a céljaimat szem előtt tartva haladok tovább az utamon.

Tegnap Budakeszin jártunk a BioTech-ben és feltöltöttem a lemerült táplálékkiegészítő készletemet, a gyerkőc pedig mindehhez aszisztált. 🙂

Vélemény, hozzászólás?