Ha sikert akarsz, dokumentálj

2014.05.20 13:17

Tegnap esti vacsi egy fél óra futás után: sült zöldséges csirkemell sonka, parmezánnal megszórva

Erről a fotóról lehet nem látszódik, de nagyon fini volt 🙂

Cukkinit, padlizsánt, koktél paradicsomot sütöttem össze 100 gr csirkemell sonkával oliva olajon, bazsalikommal fűszereztem, a végén pedig megszórtam egy kevés parmezánnal. Desszertnek még egy kis fehérje puding, és kerek lett a világ 🙂

Ma délelőtt megcsináltam a hétre a hát-váll-has súlyzós edzésem, estére, ha a férjem haza jön, újból futás van betervezve, holnap délelőttre pedig lábazás.

                            hátizomra: fűrészelés 10 kg-val 4×10 ismétlés számmal

A tegnapi bejegyzésben említettem, hogy a sikeres fogyás (vagy bármilyen cél az élet bármely területén) érdekében elengedhetetlen az, hogy már az elején pontosan megfogalmazzuk a célunkat, mit szeretnénk elérni, hova szeretnénk eljutni. Az én esetemben ez úgy történt, hogy amikor megtudtam, hogy babát várok, már akkor megfogalmazódott bennem, hogy a szülés utáni következő verseny szezonban úgy szeretnék színpadon állni, hogy a kis családom ott áll a színpad előtt. Tehát a végső cél, amit most áprilisban sikerült megvalósítanom,  már akkor megvolt, amikor a kis maki még meg sem született. A szülés után, ebben végig ez motivált, hogy visszanyerjem a formám. Persze voltak közte részcélok, akár napi szinten is, és sokszor küzdöttem pusztán a túlélésért.

Abban viszont, hogy ezt a célomat meg tudtam valósítani,  az egyik alapvető lépés a dokumentálás volt, vagyis az, hogy leírtam minden nap, hogy mit eszem, mennyit mozgok. Sokan nem is gondolják, hogy ennyin is elcsúszhat a vágyott alak elérése, de ha leírjuk mit eszünk, iszunk, és mozgunk, pontosan látni fogjuk azt is, hogy mi az amin változtatni szükséges a céljaink elérése érdekében.

Vezethetsz erről egy füzetet, vagy csak papírlapokra írod le a napi étrended, de az is jó, ha beütöd egy excel táblába, teljesen mindegy, a lényeg, hogy pontosan vissza tudd nézni, mikor mit ettél, ittál, és mozogtál, mert ha változtatni kell valamin, ez alapján meg lehet keresni a helyes irányt a célok felé, és nemcsak vakon tapogatózni a sötétben eredmények nélkül, ami lássuk be, előbb-utóbb kedvét szegi az embernek, és marad a rosszabb közérzet.

Vélemény, hozzászólás?