Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Ha nem tudod megállni a “félreevést” a diétában

2014.04.29 20:39

A verseny után visszanéztem az elmúlt 8,5 hónap alatt készült képeket. Csináltam egy kis visszatekintést a felkészülés könnyebb és nehezebb napjaira.

                                                           Ahol akarat van, ott út is van

Ahogy néhány bejegyzésemben is lehetett olvasni, bizony voltak rögösebb útszakaszok a felkészülésben. Éjszakánként nem ritka, hogy kétszer, nyűgösebb időszakban még többször is kelek, jön a foga a mi kis makinknak, az erős frontok még mindíg megzavarják a nyugalmát, szóval nem egyszer éreztem magam a feladás határán, de sosem tettem meg. Tornáztam a gyerekkel a szobájában, felkeltem egy órával korábban, hogy elkészítsem és bedobozoljam magamnak a diétás kajámat, késő este hulla fáradtan mentem el edzeni, miután már elaludt. Csak azt láttam magam előtt, hogy ott állok fent a színpadon, a férjem a gyerkőcünkkel meg ott áll a színpad előtt. És amikor ez teljesült múlthét vasárnap (a kis makink még sikítozott is a színpad előtt) 🙂 hihetetlenül boldog voltam és vagyok, mert erre készültem 8,5 hónapja.

A nehezebb időszakokban nehéz megállni, hogy ne rondíts bele a diétádba félreevéssel. Nekem is sokszor nehéz volt, a gyereksírás mellett. Ilyenkor ha már minden kötél szakad, egy dolgot tehetsz: egyél félre helyesen! Azaz válassz a minőségi tápanyagok közül: minőségi fehérje, szénhidrát, zsír.

Lehet, hogy a diétádba mondjuk csak 100 gr zsírszegény túró van előírva, de ha édességre vágysz, és már nem bírod tovább, akkor egyél még 100 gr-ot egy kis protein porral összekeverve, vagy igyál még egy turmixot, ami jól eltelít, vagy rágcsálj el egy marék diót/mandulát. 50 gr rizs – 100 gr csirke – zöldség kombó után még éhes maradtál? Akkor ne a szalámis szendvics után nyúlj, hanem a diétás mennyiségeden felül egyél még egy adag salátát husival vagy hallal.

Ezekkel a minőségi félreevésekkel jóval kevesebbet ártassz a diétádnak és ezáltal az alakodnak is, ha már tényleg minden kötél szakad.

Vélemény, hozzászólás?