Ha keveset alszol, és nem akarsz hiába edzeni

2014.03.16 13:42

Egy igen nehéz héten vagyunk túl, és valószínű, hogy egy újabb nehéz hét előtt állunk. A kis makákónál ténylegesen megindult a fogzás, már nemcsak nyűgösködés szinten, hanem kőkemény sírás formájában is.

Tegnap délután óta szegénykémnek orrán-száján folyik a cucc, nem kap rendesen levegőt, éppen ezért elég nyugtalan éjszakánk volt, aludni sem tud normálisan, óránként keltem hozzá. Lassan egész napra rácsatlakozhatnánk a porszívócső végére, 2 percenként lehet szippantani az orrát. 🙁

Egyre jobban nyíladozik az akarata is, és ennek bizony hangot is ad. Fürdésnél a kádban mindíg a vízhőmérővel játszik, hiába vettem neki fürdő játékokat, egyik sem érdekli, csak a hőmérő. Még a törölközésnél is a kezében van, nem adná semmiért. Tegnap a fürdés után el akartam venni tőle, és úgy rámkiabált, ahogy még sosem, ezután visszaadtam a kezébe, akkor pedig egy nagy sóhajjal nyugtázta, hogy „figyelj már oda mit csinálsz, anya”!

Tök jó lesz, hogy a bölcsibe más gyerekek plüss macival, meg nyuszival mennek, az én gyerekem meg hőmérővel! :))))

Eddig sem aludtam túl sokat, de valószínű, hogy a fogzás ideje alatt, még kevesebbet fogok. Éppen ezért még nagyobb szükségem van az L-glutaminra.

https://www.protein-vitamin.hu/aminosavak-2/100-l-glutamine-240g-2-110

Hogy miért?

Az edzések után ahhoz hogy fejlődjön, formálódjon az izomzatunk szükség van a megfelelő regenerációra, pihenésre, alvásra. Ha ez nincs meg, akkor bizony beindulhat az izomvesztés folyamata, és hiába diétázunk és dolgozunk keményen az edzéseken, nem úgy fog formálódni a testünk, ahogy azt mi szeretnénk.

Az L-glutamin szedésével megelőzhetjük ezt a negatív folyamatot. Emellett a glutamin felgyorsítja az izomregenerációt, megelőzi a túledzést, feszesebbé teszi az izomzatot. Ha valaki stresszes, vagy nem alszik legalább napi 8 órát, vagy szeretné megőrízni, karbantartani a nehéz munkával megszerzett izomzatát, formás alakját, akkor ezt nem érdemes kihagyni a napirendből.

Edzés előtt és után, valamint lefekvés előtt érdemes fogyasztani.

Vélemény, hozzászólás?