Gyors és könnyű ebéd, ha figyelsz az alakodra

2014.12.20 17:36

Napi gondolat:

„ne ítélj meg addig senkit, amíg nem gyalogoltál egy mérföldet a cipőjében!”

A héten nem tudom mi volt velem, vagyis de, tudom, leginkább az év végi fáradtság, na és persze a fogzás miatti éjszakázások, mert az edzések sem mentek teljes mellszélességgel, ahogy a kaja sem. A múltkor már egész szépen elkezdtem odafigyelni a szénhidrát fogyasztásra, a héten azonban ez nehezebben ment, és jövőhéten pedig jön a nagyszülőknél vidéken 3 nap karácsonyozás, ami lássuk be nem a diétás ételekről fog szólni. Persze próbálom majd kiválogatni a zöldséget hússal, rizzsel, és 1-1 szelet sütinél megállni, hogy se én, se az edzőm Tündi, ne kapjon sokkot januárban a csapatviziten, amikor fürdőruhában és magassarkúban a tükör előtt állok majd a többi csapattársammal.  Itthon meg csak alakbarát finomság lesz, úgyhogy itt kevésbé fogok kísértésbe esni.

Ma délelőtt volt egy lábedzésem, holnapra pedig tervezek még egy súlyzós felsőtest edzést. Jövőhéten pedig a 25.-e és 26.-a kivételével minden nap szeretnék edzeni, nincs ünnepek alatti tunyulás. 🙂 ki sem bírnám heverészve…

Az utóbbi 1-2 hétben viszonylag kevesebb időm jutott a főzésre, ma viszont ebédre összedobtam egy gyors és könnyű kaját, amit már régóta meg akartam csinálni.

Sonkás-zöldségtorta

Hozzávalók:

– 1 kg zöldség (vegyesen répa, brokkoli, karfiol) én mirelitet használtam

– 200 gr teljes kiőrlésű liszt

– 1 tojás

– 100 gr light margarin

– 250 gr zsírszegény csirkemell vagy pulykamell sonka

– só, bors

Mártáshoz:

 – 3 tojás

– 1 doboz zsírszegény natúr joghurt

– kevés zsírszegény reszelt sajt a tetejére

– só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A zöldégeket feldaraboljuk, és puhára pároljuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, kevés kókuszzsíron megpirítjuk, majd összeforgatjuk a párolt zöldséggel. Amíg hűl, a lisztből, margarinból, tojásból, csipet sóval tésztát készítünk, majd a tésztával kibéleljük a formákat, amit megtöltünk a sonkás zöldségkeverékkel. Leöntjük a mártással,  tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A mártáshoz a tojásokat kikeverjük a joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.

Ezt ettem ma ebédre melegen, uzsonnára pedig hidegen, mind a kétféleképpen nagyon finom volt.

Egyszerű, könnyű és gyorsan elkészíthető.

Vélemény, hozzászólás?