Gerinckímélő popsiformáló edzésterv otthonra guggolás nélkül

2016.08.29 06:26

Tegnap reggel 25 perc futással és egy gerinckímélő popsiformáló edzéssel kezdtem a napot. 4 héttel ezelőtt edzésen egy gyakorlatnál nagyon meghúztam a derekam, azóta folyamatosan vacakol, így kevésbé tudom terhelni, mint eddig. Mivel 4 hét alatt nem igazán javult a helyzet, csütörtökön kiropraktőrhöz megyek. 

Popsiformáló edzésterv otthonra guggolás nélkül

Ha te is hát és/vagy térdfájással küzdesz, de nem szeretnéd kihagyni az edzéseidből a láb és popsiformáló gyakorlatokat, akkor csináld végig ezt az otthon végezhető gyakorlatort. 

A lábemeléseknél és térdhúzásnál a gyakorlat hatékonyságát lábsúly használatával növelheted. Edzés elején ne felejtsd el a bemelegítést és a végén a nyújtást.

1, hanyattfekvésben csípőemelés 20

2, hanyattfekvésben csípőemelés egy lábon 15-15 lábanként

3, csípőemelésben megtartva nyújtott lábemelés 15-15 lábanként

4, csípőemelésben térdhúzás 15-15 lábanként

5, oldalsó alkartámaszban lábemelés 15-15 lábanként

6, csípőemelésben megtartva labda préselés 30

7, labdára tett lábbal egylábon csípőemelés 10-10 lábanként

Reggeli után kihasználtuk a nyár utolsó napsütötte vasárnapját és állatos programokat szerveztünk. Délelőtt sétálni vittük az Etyeki menhely egyik szuper jófej lakóját Pumuklit. 

Délután pedig meglátogattuk Fricit a pónit, kis Zé már nagyon várta, hogy újra felülhessen a hátára, 2 sárgarépával is készült neki. A játékos lovasoktatás után pedig segített az oktatólánynak visszavezetni Fricit az istállóba.

A kutyasétáltatás és lovaglás között a kertünkben termett bio őszibarackból lekvárt főztünk és csokis-őszibarackos alakbarát sütit sütöttem a fiúknak.

Bár alakbarát süti, de én ebből most az őszi diétám miatt nem ettem, még meg sem kóstoltam, maradtam a szénhidrátmentes uzsonnámnál, a rakott cukkininél párolt zöldséggel. 🙂

Fitt menü FittAnyu ajánlásával! Rendelhető szeptember 5-től!

Fitt menüsor ételei mindazok számára, akik az egészséges és tudatos táplálkozásra törekednek, sportolnak, súlyt szeretnének veszíteni, vagy megtartani. Az ételsorok a minőségi és kiegyensúlyozott tápanyag bevitelre épülnek, és változatosak.

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?