Gerinc és térdkímélő popsigyakorlat

2015.03.19 20:45

Tudom, hogy elfogult vagyok, nyilván minden anyuka az a saját gyerekével, de ez a kis maki egy hős. Tegnap délután doktor nénihez mentünk, a középfül gyulladása miatt elmaradt kötelező oltását most pótoltuk be. Egy hangja sem volt a gyerkőcnek amikor a szurit kapta, semennyi. Szó szerint összeszorította a fogát, elfordította a kis fejét, és várta, hogy beadja neki a doktor néni a szurit. Miután megkapta, visszafordult és mosolygott. Én meg azt sem tudtam hova legyek büszkeségemben, nagy dolgok ám ezek anyai életemben 🙂

Tegnap lábedzés kardióval, ma szimpla váll-bicepsz súlyzós edzés. A tegnapi  lábedzés végére betettem egy olyan popsiformáló gyakorlatot, ami nemcsak a nagyfarizmot formálja, hanem erősíti a mélyizmokat, kíméli a gerincet és a térdet is.

Kiinduló helyzet ugyanaz, mint a belsőcomb és mélyizom erősítő gyakorlatnál,

https://www.fitten-pozitivan.com/news/belso-comb-es-melyizom-erosites-egyszerre/

vagyis térdelő és kéztámaszban helyezkedünk el, a két térdünk csípőszéles távolságban legyen egymástól. A comb és a kar legyen függőleges helyzetben, medencét hátra billentjük, a hasat pedig behúzzuk, fej maradjon a gerinc meghosszabítása. A térdeket kissé elemeljük a talajról,  a gyakorlat végrehajtása során végig megtartjuk a levegőben. Hajlított térddel lábemeléseket végzünk 4×30-30 ismétlésben. Én a gyakorlatot még bokasúllyal nehezítettem.

Holnap reggel edzés, délelőtt munka, aztán délután várjuk a nagyszülőket, és indulhat a hétvége.

Vélemény, hozzászólás?