Fogyókúrás terv az edzésben

2015.01.18 22:05

„Elintéztem” a gyerekem haját. Még szerencse, hogy gyorsan visszanő. Az elmúlt hetekben húzósabb időszakon megyek keresztül, nem volt még időm felhívni a fodrász nénit, így tegnap este gondoltam egyet, hogy majd én levágom elől a haját, ne lógjon a szemébe. Aha, persze, még jó, hogy nem ezt a szakmát választottam hivatásomnak, mert különben már régen éhen haltam volna. Az enyhe kifejezés (a férjem szavaival élve) hogy olyan kis játékos lett a gyerek haja és jó rövid…. szerintem mondjuk tök egyedi, ilyen haja tuti nincs más gyereknek a bölcsibe, és legalább biztosan nem lóg a szemébe, nekem tetszik! 🙂

Hétvégén hallottam egy tuti fogyókúrás nadrágról, amitől csak úgy olvadnak le rólad a zsírpárnák, még akkor is, ha fel sem kelsz a kanapéról. Kerámiabetétes fogyinadrág…megőrülsz…és veszik az emberek! Ehhez már tényleg nem tudok mit hozzáfűzni… Vajon a fitness modellek miért nem ezzel készülnek a versenyekre? Se edzés, se diéta, csak bomba alak!

Akkor biztos az sem igaz, hogy az alakunk 70%-ban a táplálkozáson múlik, és az sem, hogy az edzés segít a kalóriafelhasználás fokozásában, másrészt segít, hogy a fogyás után ne lógjon a bőrünk, hanem feszes és tónusos legyen.

Ha formálódni szeretnénk, akkor bizony fel kell állni a kanapéról, és el kell indulni, sokszor kilépve ezzel a komfort zónánkból. Ahhoz, hogy elérjünk egy jó formát, érdemes a kardiót a súlyzós edzéssel kombinálni. Ha nem tudjuk külön napokon megoldani a két fajta edzést, akkor mindig a súlyzós rész után végezzük az aerob mozgást.

Aerob edzés:

Eleinte heti 3x, később kétnaponta, majd akár heti 6 nap is mehet legalább 40 perc aerob jellegű edzés (1 pihenő nap mindenképp legyen a héten).

Súlyzós edzés:

Kezdőknek heti 3 teljes test edzés javasolt, később a test izomcsoportjait érdemes minél kisebb részekre bontani minél több edzésnapon,  és így alkalmanként több gyakorlattal, intenzíven megedzeni.

Súlyzós edzés után mindig fogyasszunk fehérje turmixot, előtte pedig nagyjából 1-1,5 órával étkezzünk.

Ha ezt a két edzésfajtát kombináljuk, és mellé odafigyelünk a táplálkozásunkra, egész biztosan beindul a fogyás, és egy szép formát érhetünk el a bikniszezonra.

Mert az bizony igaz, hogy a nyári forma télen készül, de nem a kerámiabetétes fogyinadrággal.

Vélemény, hozzászólás?