Fogyassz idénygyümölcsöket: Egészséges cseresznyés lepény

2015.06.15 12:30

Péntek délután óta nem vagyok toppon, ezért a szombati családi kerti partit ki is hagytam, a férjem és a gyerkőc képviselte a családot, én helyette aludtam egy jó nagyot. Vasárnap reggel megpróbálkoztam egy kardió edzéssel, de egyáltalán nem esett jól, így a vasárnap délelőtt is az alvásról szólt.

Délután a barátainkat vártuk  grillezni, előtte gyorsan összedobtam egy adag cseresznyés lepényt, saját termésű cseresznyéből.

Teljesen diétás verzióban készült, a receptet az egyik csapattársamtól Krisztitől kaptam, ő készítette el a múltheti csapatépítő grillezésre meggy töltelékkel.

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/egeszseges-alakbarat-cseresznyes-lepeny/

Én most a cseresznyét választottam, mert 2 nagy cseresznye fánk is van az udvarban.

Nemcsak a sütibe használom a saját termésű cseresznyénket, a múlthéten házi fehérjefagyiba, turmixba tettem és mióta érik, azóta minden nap meg szoktam belőle enni 8-10 szemet.

Érdemes kihasználni az idény gyümölcsök jótékony hatásait, a cseresznyének is számos ilyen hatása van:

Nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, cinket, magnéziumot, vasat, amelyek mind erősítik a szervezetünket. Ezenkívül rengeteg nyomelem van benne, amelyek segítik az emésztő és immunrendszer megfelelő működését. A cseresznye lúgostó hatással is rendelkezik, így az elsavasodás következtében kialakuló betegségeket is megállíthatja.

Válasszuk a sötétebb színű cseresznyét, minél sötétebb színű egy cseresznye, annál több ásványi anyagot tartalmaz.

Nagy mennyiségben tartamaz C és B vitamint, rendszeres fogyasztásával nemcsak az egészségünket, de a szépségünket is tovább megőrízhetjük, ugyanis ezek a vitaminok kiváló antioxidánsok és nagyban hozzájárulnak bőrünk fiatalságához.

Diéta alatt is bátran fogyaszthatjuk a cseresznyét, ugyanis alacsony kalóriatartalma mellett kiváló vízhajtó, ami nem csak a diéta, de a szív és érrendszer megfelelő múködéséhez is hasznos.

Vélemény, hozzászólás?