Fittanyu a Tv2-n

2014.05.07 15:49

Ma ült fel először magától a kis makákó, öröm és boldogság :))) nemsokára szaladni fog!

Nem rég fejeztük be a forgatást a Tv2 Babavilág című műsor stábjával, szülés utáni alakformálás témában. 3-an jöttek hozzánk, nagyon kedvesek és szimpatikusak voltak, elképesztő gördülékenyen ment az egész. A kis maki nagyon jól bírta, nagyon büszke vagyok rá!

2 hét múlva leszünk adásban 🙂

A mai napom egyébként kicsit nehezen indult, ugyanis éjszaka óránként keltem a gyerkőchöz, megindultak felül a fogai, és megint orrán-száján jön a cucc, éjszaka nem kap levegőt, így aludni sem tud rendesen, ezáltal én sem. 🙁 Némileg jobb kedvre derített egy „vödör” kávé édesítővel és 2 korty mandulatejjel, majd jött a reggeli narancsos zabkása, amitől egész jól helyre rázódtam, mire a kis maki is magához tért.

Mára is ígértem egy zabkása variációt, íme:

Narancsos zabkása elkészítése:

50 gr zabpelyhet megfőzők vízben, hozzáadom az édesítőt (ízlés szerint) egy kevés citrom levet, 1 narancs lereszelt héját, és a kockára vágott belsejét. Összekeverem, hagyom egy kicsit állni, hogy összeérjenek az ízek, és már kanalazom is. 🙂

Délelőtt rakott cukkinit készítettem, amit ebédre és uzsonnára ettem meg.

Ez is teljes mértékben belefér a diétás étrendbe, ugyanis csak csirkemell, koktél paradicsom, cukkini, rizs, zsírszegény natúr joghurt és bazsalikom, ami kell hozzá.

A csirkemellet felkockáztam, sóztam, borsoztam, kókuszzsíron aranybarnára pirítottam, majd hozzá adtam a felkockázott koktél paradicsomokat, és a bazsalikomot. Közben megfőztem a rizst, és kb. 1 cm vastagságú karikákat szeltem a cukkiniből. Vékonyan kikentem egy hőálló tállat kókuszzsírral, rétegeztem a cukkini karikákat, húst, rizst, joghurtot, a tetejére pedig egy kis parmezán sajtot reszeltem. Majd az egészet összesütöttem. Nagyon fini volt és jól esett 🙂

A cukkinit érdemes beépíteni a diétás étrendbe, ugyanis hamar laktat, de nem hízlal, emellett béta karotint, antioxidánsokat, C vitamint, A és B6 vitaminokat is tartalmaz, a szervezet számára kiváló mangán és kálium forrás.

Vélemény, hozzászólás?