Fitt szénhidrátszegény vacsora 10 perc alatt: diós tonhalfasírt

2016.08.17 16:03

Ma reggelre is szabadtéri edzést terveztem, de ezt az eső félig keresztbe húzta. Elindultam futni, 15 perc esőmentes futás után, az utolsó 7 percben sikerült bőrig áznom. Sebaj, az erősítő részt már a nappaliban folytattam tovább, így igaz lightosabb verzióban, de az sem maradt el. 

Délelőtt a családdal Sóskúton lovagolni voltunk. Mármint kis Zé lovagolt és nagyon ügyesen tornázott a Frici nevű pónin, ami nagyon tetszett neki, úgyhogy vasárnap délután újra megyünk. 🙂 A lovaglás után pedig sétahajóztunk egy órát a Dunán, ma kirándulós napunk volt. 

Délután haza érve, gyorsan elkészítettem a mai fitt vacsoránkat: diós tonhalfasírtot csináltam, a fiúknak rizzsel, magamnak tökmagolajos salátával. 

Hozzávalók 1 adaghoz:

– 1 tonhal saját lében

– 4-5 szem dió apróra vágva

– 2 ek. dmBio aprószemű zabpehely

– 1 tojásfehérje

– 1/2 cukkini lereszelve

– só, bors, petrezselyemzöld

– kevés dmBio kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem az összes hozzávalót, kis gombócokat formálok, amit a tenyeremmel kissé meglapítok, majd kevés kókuszzsíron mindkét oldalát megsütöm. Villámgyorsan elkészül, egészséges, fitt és nagyon finom.

Tipp: ha szigorú diétán vagy, akkor a fasírt szénhidrát tartalmát azzal tudod még inkább csökkenteni, hogy a zabpehely helyett útifű maghéjat használsz.

Valami készül…hamarosan rendelhető lesz a FittAnyu menü! 🙂

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?