Fitt szénhidrátmentes pizza vacsorára

2016.08.28 07:21

A tegnapi napom a Viadukt Sportközpont szülinapi rendezvényén indult egy expressz zsírégető edzéssel. Nagyon örülök, hogy ismét teltházas volt az óra, büszke vagyok a csajokra és az egyszem fiúcskára Ricsire, hogy lenyomták az intenzív egy órás edzést, mindenki maximálisan megérdemelte az ajándékcsomagot.

Óra után irány haza, és mint mindent az utolsó pillanatban, de megkezdtük a bevásárlást az ovira, amivel el is ment a egész napunk. Megvettük a tornaruhát, tornacipőt, tornazsákot, gumilepedőt,  tisztasági csomagot, a rajzeszközök egy részét, de a listával még így sem sikerült teljes mértékben végezni. azt hiszem jövőhéten rendesen belehúzhatok. 🙂

A kedden elkezdett őszi diétás étrendem eddig szuperül ment. Elhagytam a sajtot a salátámról és a magvakat, amire most nagyon büszke vagyok (hátba is veregetem magam), ugyanis ez a kettő a gyengém, az édességeken kívül. 🙂

Mivel a bevitt szénhidrát mennyiség is napi szinten jellemzően két számjegyű, ezért előszedhetem a kreativitásom és a szénhidrátcsökkentett valamint mentes receptjeimet, hogy zöldségből és fehérjéből necsak üres saláta – natúr hús kombó legyen az étrendben.

Így készült tegnap este vacsorára szénhidrátmentes pizza.

Receptért kattints a képre:

Feltétnek én most csak 2 szem koktél paradicsomot és egy főtt tojást használtam, valamint 100%-os cukormentes paradicsomszószt, de emellett bátran megszórhatjuk a pizza tetejét sült csirke vagy pulykamell csíkokkal, tehetünk rá húsos bolognai mártást házi paradicsomszósszal készítve vagy tonhalat, és zsírszegény mozzarellát vagy zsírszegény sajtot is reszelhetünk a tetejére.

A diéta nem egyenlő az éhezéssel és/vagy az ízetlen ételekkel

Sok ember komolyan veszi az egész heti étkezését, aztán lazábban a hétvégit, van aki már-már ünnepli a diétázás eredményeit nagy zsír és cukortartalmú ételekkel. Egy szigorú fogyókúrás étrend hétfőtől péntekig kicsúcsosíthatja az éhséget és emiatt hétvégén hatalmas táplálékfelvétel történhet, akár a fogyókúrás étrend kalóriamennyiségének duplája vagy háromszorosa is. A hétvégét követő bűntudat következtében még szigorúbban szokták venni a következő hét fogyókúráját, amit újra éhség, majd megnövekedett étvágy, túlevés, bűntudat követ, és minden kezdődik előlről. Könnyű észrevenni, hogy a hétköznapi fogyókúrázók hogyan válnak egyre frusztráltabbá, hogy a folyamatos diéta ellenére mégsem tudnak lefogyni.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy időnként ne lehetne megenni egy-egy sütit, hogy ne lehetne lazulós hétvégét tartani, de ha tartós sikereket akarsz elérni az alakformálásban és nem állandóan a súlyoddal vesződni, akkor ne az egész hétvége szóljon a félreevésről, hanem csak egy-két étkezés. Alapvetően törekedj a tiszta, minőségi táplálkozásra az ételek alapanyagainak kicserélésével, például a fehérlisztes pizza helyett készíthetsz szénhidrátmentes pizzát. 

Fitt menü FittAnyu ajánlásával szeptember 5-től!

Fitt menüsor ételei mindazok számára, akik az egészséges és tudatos táplálkozásra törekednek, sportolnak, súlyt szeretnének veszíteni, vagy megtartani. Az ételsorok a minőségi és kiegyensúlyozott tápanyag bevitelre épülnek, és változatosak.

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?