Fitt reggeli „to go”

2018.07.09 13:58

Hiába tudod, hogy a reggeli fontos étkezés, mégsem tudsz rá otthon időt szakítani?  Kopogó szemekkel esel be a munkahelyedre? Netán az iroda előtt az első utad egy pékségbe vezet? 

Akkor figyelj, mutatok neked 3 olyan fitt reggelit, ami beilleszthető egy egészséges étrendbe, vagy akár diétába, magaddal viheted, és útközben is elfogyaszthatod.
Egészségügyi ajánlások szerint az egészséges táplálkozás napi ötszöri, kis adagokban elfogyasztott táplálékból áll. Azaz ugyanolyan fontos a reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora is.
A reggeli étkezés funkciója, hogy megfelelő indulást biztosítson a napodhoz, energiával lásson el a délelőtti teendőidhez és beindítsa az emésztést. Ideális esetben az egészséges reggeli a napi energiaszükségeleted 20%-át biztosítja, amely kellő energiával lát el, fokozza a teljesítményedet, aktivizálja az anyagcserédet. 
Ha tudod, hogy állandóan rohanósak a reggeleid, és sosem jut időd otthon enni pár falatot, készülj rá előző este egyszerűen összedobható, dobozban bárhova elvihető étellel. 
Íme 3 egészséges reggeli ötlet.
Fitt reggeli „to go”
  • tojásmuffin
Ez a reggeli kiválóan alkalmas egy szénhidrátszegény diétába is. 
Nem kell mást tenned, csak vágj apróra paprikát, paradicsomot, cukkinit, zsírszegény csirke vagy pulykasonkát, tedd muffin papírral kibélelt muffin sütőbe, önts rá villával felvert, sóval és borssal ízesített tojást, szórd meg a tetejét zsírszegény reszelt sajttal és mehet a sütőbe kb. 15 percre. 
  • cukormentes fehérjedús diós keksz
Ez a keksz remek alternatívája lehet a cukros – fehér lisztes boltban kapható „jóreggelt” kekszeknek. Érdemes hétvégén készíteni belőle mondjuk 2 adagot és elosztani a hétre, jól zárható dobozban, eláll napokig,  bármikor előveheted, könnyen magaddal viheted. 
Receptért katt. a képre:
  • zöld turmix
Ez az a reggeli, ami aztán tényleg villámgyorsan elkészíthető. Tegyél egy turmix gépbe 1 banánt, 1-2 marék bébispenótot, ruccolát, fodros kelt, reszelt sárgarépát, (mehet hozzá 1-2 ek. zabpehely is) önts hozzá vizet, turmixold össze és kész. Öntsd egy shakerbe és mehetsz is. Ha nincs időd külön bíbelődni a zöldségekkel, az Eisbergnek már szuper green smoothie zacskós összeállítása van, én ezt használom, ha időhiányban vagyok. 
Ha fehérjedúsabb változatot szeretnél, tegyél a turmixhoz 1 adag BioTechUSA natúr 100% Pure Whey fehérjport is. 
A hétvégénk egyik fele az itthoni teendőkről, a másik fele a csavargásról szólt. 
Szombaton délelőtt bevásároltam a piacon, vettem többféle zöldséget, friss málnát, ribizlit, tojást, amiből végül cukor és tejmentes ch csökkentett palacsintát csináltam, cukormentes étcsoki öntettel, gyümölcsökkel megszórva. Elég jó lett. 😉
A vasárnapot Győrben töltöttük Európa legnagyobb gyerek fesztiválján a Győrkőc fesztiválon. 
Szeretjük ezt a rendezvényt, elképesztő látvány fogadja az ide látogatókat, rengeteg programmal, előadással, játékkal várják ide minden évben a családokat. Jól éreztük magunkat, jövőre is ott leszünk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?