Fitt menü hétvégére gyorsan, egészségesen

2016.07.30 07:00

A kis bio kertünkben gyönyörűen nőnek a paradicsomok, de azt gyanítom, hogy minket félre vezettek 🙂

Nem kell hozzá kertészeti egyetemet végeznem, hogy megállapítsam, ez bizony nem koktél paradicsom, főleg nem azért, mert már akkorára nőttek, mint az öklöm. Koktél paradicsom palántaként vettük és ez lett belőle. 🙂 

Az elmúlt 33 évemben enyhén szólva utáltam a tökfőzeléket, ennél jobban már csak a paradicsomos káposztával lehetett kikergetni a világból, valószínű mindez az iskoláskori menzás élményekre vezethető vissza. 🙂 Azonban a múltkor a férjem szüleinél tökfőzelék volt a menü és annak ellenére, hogy sosem szerettem, valamiért mégis bele kóstoltam. Annyira finom volt, hogy úgy döntöttem hétvégén nálunk is tökfőzelék lesz a menü fitt verzióban elkészítve cukkinivel felturbózva, és zabpelyhes csibefasírttal tálalva.

Fitt cukkinis tökfőzelék:

Egy kisebb főző tököt és egy cukkinit megtisztítottam, meghámoztam, lereszeltem. Kevés hagymát és friss kaprot pici kókuszzsíron megpároltam, hozzáadtam a lereszelt tököt és cukkinit, annyit vizet öntöttem hozzá, hogy ellepje. Kb. 15-20 percig pároltam, sóval, pici eritrittel ízesítettem és a végén zabtejszínnel és 1. ek. zabliszttel sűrítettem. 

Zabpelyhes csibefasírt:

Egy tálban a darált csirkemellet összedolgoztam egy tojással, aprószemű zabpehellyel, sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítettem. Kis pogácsákat formáltam a húsos masszából, majd kevés kókuszzsíron megsütöttem mindkét oldalát.

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet, edzéstervet?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért:

Vélemény, hozzászólás?