Fitt mákos beigli

2014.12.14 15:38

Ez a hétvége elég ‘bűnözősre’ sikerült. (forralt bor, étcsoki, fitt mákos beigli)

Tegnap délután lementünk Kecskemétre a karácsonyi faluba, ahol minden évben ugyanannál az árusnál szoktam inni egy pohár forralt bort. Egyáltalán nem vagyok boros,  de itt isteni villányi fehérborból készítik, almát, narancsot is főznek bele,  így nekem nagyon ízlik.

Miután hazajöttünk, a szekrény mélyén találtam néhány kocka 80%-os étcsokit, ami nagyon kellett a lelkemnek, és most még megtehetem, így megettem.

Ma pedig végre eljutottam odaáig, hogy a beígért fitt mákos beiglit is elkészítettem, (más a tésztája, mint a fitt diós beiglinek, ez nekem jobban ízlik) amit természetesen megkóstoltam, ezzel két nap ‘bűnözés’ letudva.

Íme a recept:

Hozzávalók:

Tésztához:

– 200 gr zabpehelyliszt

– 2 tojás

– 1 kk. sütőpor

– 90 gr kókuszzsír (szobahőmérsékletű)

– 40 gr eritrit

Máktöltelékhez:

– 150 gr darált mák

– ízlés szerint eritrit vagy édesítő

– 1 marék mazsola

– kevés reszelt citromhéj

– kevés szójatej

– 1 tk. kókuszzsír

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban először villával dolgozzuk össze, amikor már morzsalékosra összeállt a tészta, akkor kézzel gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Terítsünk ki egy sütőpapírt, szórjuk meg kevés zabpehelyliszttel, és ezen nyújtsuk ki. Kenjük meg a máktöltelékkel, majd tekerjük fel, kenjük meg a tetejét tojással, tegyük sütőlemezre, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg.

A máktöltelékhez a száraz hozzávalókat egy lábasban összekeverem, annyi szójatejet öntök hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön sűrű állagú krémmé főzöm.

A jövőhetem  úgy néz ki, hogy elég sűrű lesz, munka, és munka, és persze  karácsonyi előkészületek, de az edzések még így sem maradhatnak el, mert tavasszal színpad, így nincs lazsálás. 🙂

Vélemény, hozzászólás?