Fitt liszt és tojásmentes zabmuffin 25 perc alatt

2016.03.25 06:29

Tegnap reggel 45 perc kardióval kezdtem a napot. Nem voltam teljesen 100-as, 35 perc után tértem magamhoz a futópadon, így nem mondhatnám, hogy nagyon jól esett, de megcsináltam.

Munka és bölcsi után kis Zével uzsonnára liszt és tojásmentes banános zabmuffint, vacsorára pedig avokádóval töltött csirkemellet csináltunk. 

Hozzávalók:

– 100 gr aprószemű zabpehely

– 1 nagyobb banán

– 1 cukkini

– 1 ek. kókuszzsír

– 1 ek. chia gél (1 ek. Dm Bio chia mag)

– 5 ek. Dm Bio Agavé szirup vagy méz 

– 1 tk. sütőpor

– 1 tk fahéj

– csipet só

Tudtad, hogy a tojás remekül helyettesíthető chia mag géllel?

1 ek. chia maghoz tegyél  3 ek. vizet, keverd össze, néhány perc alatt gél állagú lesz, ezt tedd hozzá a tésztához 1 tojás helyett. 

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítom, meghámozom, kislyukú sajtreszelőn lereszelem. A banánt egy villával pépesítem. Összekeverem a száraz hozzávalókat, majd hozzáadom a cukkinit, pépesített banánt, agavé szirupot vagy mézet, chia gélt és alaposan összekeverem.

Én a tésztát robotgépben készítettem, egyszerűen csak belepakoltam mindent és összekevertem.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, a tésztát muffin formákba töltöm és 25 perc alatt megsütöm.

Tipp: 

Én a tésztát kétfele osztottam, az egyik felébe ami a gyerkőcnek készült apróra vágott diót és kevés apróra vágott 80%-os étcsokit tettem, a másik felébe, ami az enyém lett 1 adag BioTechUSA Iso whey zero fehérjeport tettem, ezzel megemelve a süti fehérjetartalmát. 

A muffin ha nem fogy el, nyugodtan tedd be a mélyhűtőbe és fagyaszd le, így bármikor előveheted, tökéletes s.o.s étkezésnek. 🙂

Szeretnél lapos hasat és formás lábakat a bikini szezonra?

Segítek Neked, kattints a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?