Fitt étkezés ötlet munkahelyre és/vagy rohanós napokra

2016.11.22 17:33

Tegnap esti lazulás: egy jó könyv és forró tea. És ezt mostmár rendszeresíteni fogom 🙂

Ma reggelre a hétfőhöz képest jelentősen jobban lettem, így munka előtt egy lábedzéssel indítottam a napot. 7 gyakorlat combra-popsira, azt hiszem holnap jelentős izomlázra számolhatok 🙂

December végéig megy a jelenlegi súlyzós-kardió edzés és tiszta táplálkozás felállás, majd januártól belehúzhatok és indulhat a tényleges felkészülés a tavaszi szezonra. 

Délutánig személyi edzések, majd körmös, bevásárlás és irány a gyerkőcért az oviba. Miután haza értünk villámgyorsan összedobtam a mai fitnesz vacsit, amiből holnap uzsira is megmentettem néhány darabot. 🙂

Sárgarépás-céklás quinoagolyók készültek

Hozzávalók 16 db-hoz

– 100 gr párolt sárgahüvelyű zöldbab

– 100 gr quinoakása

– 175 gr nyers cékla lereszelve

– 175 gr sárgarépa lereszelve

– 50 gr dió aprítva

– 2 ek. őrölt lenmag

– 2 ek. almaecet

– 2 ek. kókuszzsír

– 4 ek. aprított petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A quinoapelyhet öntsd le annyi forró vízzel, hogy ellepje és várd meg míg magába szívja és megpuhul. (ez csak néhány perc, ha pelyhet használsz) Használhatsz „sima” quinoát is, akkor dupla mennyiségű vízben fedő alatt főzd puhára. 

A céklát és répát tisztítsd meg, hámozd meg és nagy lyukú sajtreszelőn reszeld le, majd kevés kókuszzsíron fedő alatt párold puhára. A sárgahüvelyű zöldbabot szintén fedő alatt kevés kókuszzsíron párold puhára. 

Tedd az összes hozzávalót egy robotgépbe és pürésítsd. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, majd a masszát oszd 16 egyenlő részre és formálj belőle golyókat. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd 20 percig. 

Ha frissen tálalod, előbb pár percig rácson pihentesd a golyókat, de hidegen fogyasztva is kiváló. 🙂

Elkészítési ideje 30 perc. Könnyen emészthető, gluténmentes, laktózmentes tápláló és igazán ízletes falatkák, számos vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, ezzel támogatva és védve a szervezet működését. 

Ideális teljes értékű étkezés lehet akár munkahelyre, irodai étkezésnek, vagy rohangálós napokra, mivel kis műanyag dobozban könnyen szállítható és melegítést sem igényel, kitűnő az íze hidegen fogyasztva is. 

Fitt menü FittAnyu ajánlásával az Avokádó Ételmanufaktúránál!

– súlyvesztéshez vagy megtartáshoz

– sportoláshoz

– egészséges és tudatos táplálkozáshoz

Novemberben ajándék BioTechUSA Zero Bar szelettel vagy Iso Whey Zero fehérjeporral! 🙂

Nézd meg az étlapot és rendelj! KATT. a képre:

Szeretnél személyre szabott életmód tanácsokat, étrendet és edzéstervet?

Segítek Neked, KATT. a képre a részletekért

Vélemény, hozzászólás?