Feszes kar integető háj nélkül

2015.02.04 14:35

Ma reggel mindösszesen néhány méter alatt lepörgött előttem az életem. Szembe találkoztam egy bazi nagy hókotró autóval, és csak néhány méter választott el attól, hogy beépüljek a hatalmas hókotró (gondolom vasból van, vagy miből) lapátjába. Nem én voltam a hibás, szembe jött velem, és hirtelen úgy gondolta, hogy bekanyarodik balra, anélkül, hogy megvárná míg én szemből eljövök mellette. Persze satu fék, és ezalatt az 1 másodperc alatt rögtön az jutott eszembe, hogy mi lesz a gyerekemmel, hogy fog felnőni. Nem volt egy kellemes érzés így indítani a reggelt.

A második kevésbé kellemes élmény a reggeli lábedzés alkalmával ért, nem esett túl jól, de jó hír számomra az, hogy ismét növelni tudtam a kitörés és guggolásnál használt súlyokat. Kerekedjen csak az, aminek kerekednie kell a tavaszi versenyre. 🙂

A tegnapi hát-mell-tricepsz edzés megtette hatását, érzem azt, hogy rendesen dolgoztam. A kar izmaimat hetente egyszer szoktam megdolgoztatni külön napra bontva. A hát gyakorlatokhoz teszem hozzá  a  tricepsz, míg a váll gyakorlatokhoz pedig a bicepsz gyakorlatokat.

A kar sok nőnél, mint ahogy a has és popsi is, kritikus terület szokott lenni. Ennek formálása – mint, ahogy az egész test formálása is – elsősorban a táplálkozáson múlik, persze ahhoz, hogy feszes karjaink legyenek, ne lógjon rajta az integető háj, elengedhetetlen a megfelelő gyakorlatok végzése.

Gyakran építem be az edzéseimbe a következő saját testsúlyos gyakorlatokat.

-tolodzkodás padnál 4×20 ismétlés

Ha ez már könnyedén megy, akkor ezt úgy tudjuk nehezíteni, hogy két pad között végezzük 4×15 ismétléssel

Fontos, hogy a karok szűken a törzs mellett legyenek, és a két könyök végig hátrafelé nézzen a gyakorlat végrehajtása során.

Egy másik saját testsúlyos gyakorlat a szűk fekvőtámasz 4×10 ismétléssel

Itt is nagyon figyeljünk arra, hogy a karok szűken a törzs mellett legyenek, és a könyök végig hátrafelé nézzen a gyakorlat végrehajtása során.

A végén pedig ne feledkezzünk el a nyújtásról.

Vélemény, hozzászólás?