Fitten - Pozitívan

Változtass könnyedén,
lemondások nélkül

Ezzel egészségesen helyettesítheted a csokifagyit

2015.07.02 15:35

Jesszus… ez valami nagyon finom lett:

Csokis-banános avokádókrém, ez volt ma a tízóraim. Kb. 3 perc volt elkészíteni, azt már nem is tudtam megvárni, hogy lehűljön igazán, gyorsan bekanalaztam az egészet. 🙂

Receptért kattints ide:

https://www.fitten-pozitivan.com/products/csokis-bananos-avokado-krem/

Csokis fehérjeporral készítettem, így edzés előtt energiatöltésnek is kiváló lehet, ha viszont gyerkőcöknek csináljuk egészséges nassolásnak, mondjuk csokifagyi helyett, akkor a fehérjeport helyettesítsük zsírszegény kakaóporral.

Amennyiben fogyás a cél, akkor edzés előtt, vagy tízóraira fogyasszuk, délután már nem javaslom a banán magas cukortartalma miatt.

Az avokádó rengeteg fontos vitamint tartalmaz, ezért rendszeres fogyasztásával erősíthetjük immunrendszerünket és pótolhatjuk a szervezetünk vitamin szükségletének egy részét. Megtalálható benne az A, B, C, E vitamin, ezenfelül jó kálium, foszfor, vas és kálcium forrás. Kiváló természetes antioxidáns. Optimalizálja a koleszterin szintet, ezért jótékony hatással van a szív és érrendszerre.

Az avokádót semleges ízének köszönhetően sósan vagy édesen is el tudjuk készíteni, így viszonylag könnyen beépíthető a napi táplálkozásba.

Egyébként reggel 6-kor -a héten megszokottak szerint- 25 perc futással indult a napom, amit egy 25 perces gumiköteles edzés követett a kertben.

4 gyakorlat egymás után pihenő nélkül 5 körben

– széles guggolás tarkóhoz húzással 25

– evezés gumikötéllel 1 szélesen – 1 szűken 20

– fekvőtámasz 15

– törzsdöntés oldalra gumikötéllel 20-20

– nyújtás

Ezután már endorfinnal feltöltve indulhatott munka. 🙂

Vélemény, hozzászólás?