Ezt edd este, ha fogyni akarsz: szénhidrátszegény vacsora ötletek

2016.02.02 12:56

A világ legjobb érzése, amikor a gyerek átölel és azt mondja: Szeretlek Anya, te vagy a legjobb barátom. 🙂 <3 

Tegnap este nagyon finom szénhidrátszegény vacsorát készítettem: Sült, töltött paprikát

Receptért kattints IDE

A legtöbb fogyni vágyó ember hamar megunja a klasszikus fogyókúrás ételeket pl. a natúr hús/hal saláta kombót, és lássuk be joggal. Én viszonylag jól bírom a monoton étrendet, de néha nekem is kell a változatosság, kívánom a más, tartalmasabb ízeket, természetesen olyan alternatívát keresek, amelyek megállják a helyüket az egészséges, alakbarát táplálkozásban. Szerencsére van lehetőség bőven a változatos diétás ételek elkészítésére, ráadásul egyszerű és könnyen, gyorsan kivitelezhető formában. 

Szénhidrátszegény vacsora ötletek

Ha fogyni szeretnél vagy szinten tartani a súlyodat  érdemes a napi szénhidrátmennyiség legnagyobb részét leginkább a nap első felében, illetve uzsonnával bezárólag bevinned a szervezetedbe. De ha nem fogyózol, akkor sem javasolt túlzott mennyiségű szénhidrátfogyasztás a nap utolsó étkezésére,  ez könnyen megterhelheti a gyomrod és egész biztosan nem lesz pihentető alvásod.

Mit egyél

– tojás: készítheted főtt,sült, rántotta formában, de tojásmuffinokat is csinálhatsz belőle. Lényeg, hogy sok zöldséget egyél hozzá és hagyd el mellőle a kenyeret, pirítóst.

zsírszegény tejtermékek: túró, cottage cheese, joghurt. Ízesítheted sok zöldfűszerrel ha szereted, tehetsz hozzá egy adag tonhalat, de édesítővel vagy fehérjeporral is kikeverheted

rakott ételek: gyorsan, egyszerűen elkészíthetőek, ha az alapanyagokat „beledobálod” egy hőálló tálba és nem kell mát tenned, csak a sütőben összesütni. Figyelj arra, hogy ne kerüljön bele olyan alapanyag, aminek magas a szénhidrát tartalma. 

Diétás rakott étel recept ötlet ITT.

töltött, sült ételek pl. töltött paprika, töltött cukkini, töltött karalábé

Diétás töltött étel recept ötlet ITT.

fasírtok: ugyancsak egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek a zöldséges-húsos fasírtok. Itt figyelj arra, hogy a fasírtot ne a klasszikus vizes zsemle fogja össze, számos más alapanyagot is használhatsz a zsemle helyett, mint pl. az útifű maghéjat.

Diétás fasírt recept ötlet ITT.

zöldség krémlevesek pl. cukkini krémleves, karalábé krémleves, brokkoli krémleves stb..

A levest vagy önmagával sűrítsd, vagy használj konjak lisztet, bambuszrostot, vagy kevés zablisztet

Diétás krémleves recet ötlet ITT.

saláta változatosan: a salátádat is fel tudod dobni pl. egy marék pirított olajos maggal, kevés zsírszegény reszelt sajttal, zsírszegény zöldfűszeres joghurt öntettel,vagy egy kevés aszalt paradicsommal

Hozd magad formába a tavaszi szezonra!

Javíts egészségeden, közérzeteden, állóképességeden, erőszinteden!

Február 11-én újra indulunk!

Csatlakozz!

Részletekért kattints a képre:

Vélemény, hozzászólás?