Erősítsd az immunrendszered természetesen

2015.02.19 20:17

Két dolgos napon vagyok túl. A nagymami besegít most 3 napot a gyerekvigyázásba, így minden munkát ebbe a 3 napba kell besűrítenem, ami bizony feladja a leckét.

Ma 6 előtt keltem, hogy megfőzzem az ebédet kora reggel, aztán irány az edzőterem, személyi edzések, saját edzés, majd gyorsan haza, ebéd a gyerkőccel és a nagymamival, és vissza a városba 2 megbeszélésre. Elfáradtam mire hazaértem.

Az új étrend és az edzések (eddig egy gyilkos lábedzés, a másik még hátra van) eddig a héten jól mentek, a forma alakul.

Reggel a proteines-chia magos zabkásámat még egy kevés goji bogyóval is felturdózom az utóbbi napokban.

Szükségem is van a vitaminok mellett a plusz immunerősítésre, egyrészt az intenzív edzések és a diéta miatt, másrészt pedig azért, mert ebben az influenzás időszakban nem egy ember jön le betegen edzeni, és teleköhögni a termet. 🙁

Éppen ma reggel is egy srác majdnem megfulladt két sorozat között, annyira köhögött, időnként kidugta a fejét az ajtón egy kis levegőért. Az egyik vendég be is szólt neki, hogy inkább menjen haza mielőtt még megfertőz valakit.

Na ezért kell a plusz immunerősítés, amire tökéletesen alkalmas a goji bogyó a reggeli zabkásába belekeverve.

A goji bogyó egyik legfontosabb hatása, hogy erősíti az immunrendszert, és segít hosszútávon egészségesnek maradni.

A világ 2. legtöbb C-vitamint tartalmazó gyümölcse segít megelőzni a szívbetegségeket védi a bőrt a káros napsugaraktól gazdag B-vitaminban, antioxidánsokban, káliumban és 18 féle aminosavban.

 Megelőzi a kimerültséget és fáradtságot, melyek a legtöbbünkre jellemző rohanó életmód általános velejárói. Segít enyhíteni a fejfájást és álmatlanságot. Magas rosttartalmának köszönhetően biztosítja a megfelelő anyagcserét, segíti a súlyvesztést.

Kutatások kimutatták, hogy a goji bogyó csökkentheti a stresszt és egyfajta nyugalommal, jó közérzettel tölt el azáltal, hogy csökkenti a stressz hatására a szervezetben felszabaduló kortizol mennyiséget.

Napi 10-30 g belőle és több vitamin jut a szervezetünkbe, mintha C-vitamindús narancsot, béta-karotindús sárgarépát ettünk volna.

Próbáld ki: keverj hozzá egy marék goji bogyót a reggeli zabkásádhoz!

Vélemény, hozzászólás?