Enni nem tudok helyetted…

2015.05.22 15:56

Saját termésű eper a kertünkből! 😀

Szerdán délután, amikor még jó idő volt, Kis Zével leszedtük az összes piros epret és meg is ettük ott helyben.

Még aznap este elhatároztam, hogy holnaptól, azaz csütörtök reggeltől -mivel már úgyis jó idő van- elkezdem a korán reggeli, szabadtéri futásokat. Igen…tervezetem…. ugyanis aznap éjszaka mindösszesen 2 órát aludtam, beteg lett a gyerkőc és kő keményen éjszakáztunk mind a 3-an. 

Két óra alvás után és mivel az ég is leszakadt, ömlött az eső, ezért a csütörtök reggeli szabadtéri futás gyorsan meghiúsult, valamint az aznapi súlyzós edzés is, mert 2 óra alvással nem jutottam messzire, zero energia.

Tehát az edzés tegnap kimaradt.

Étrend:

1. étkezés

szokásos kis zabkása adagom: 30 gr zabpehely, 1/2 alma reszelve, kevés fahéj, 1 marék goji bogyó, 1 adag Iso whey zero protein por, kávé

2, étkezés

1/2 protein szelet

3, étkezés

50 gr rizs, 1 tonhal, saláta, kávé

4, étkezés

1/2 protein szelet

5, étkezés

3 tojásfehérjéből 1 sárgájából rántotta 50 gr zsírszegény pulykamell sonkával és  4 szem koktél paradicsomma sütve, kávé

6, étkezés

1 tonhal+saláta

Valamelyik nap, többen csajok beszélgetésbe elegyedtünk a teremben, láss csodát a diétáról 😀

Azt hiszem, azt egyértelműen kijelentettük, hogy az alakformálásnak szinte mindenki számára a kaja része a legnehezebb. Na igen, 70% a kaján múlik.

Ha valaki már jár edzeni, kis túlzással azt már nevezhetjük fél sikernek. Azonban sok olyan embert látok, hogy gyűri a km-eket, emelgeti a súlyokat, azonban mégsem formálódik. Ilyenkor szinte egyértelmű, hogy az étrendben kereshetjük a bibit.

Szerintem ebben az esetben háromféle embertípusról beszélhetünk. Van aki bevallja,  hogy félre eszik és van aki nem, és van olyan is, aki azt hiszi hogy jól csinálja, ő szerinte nem eszik félre, valóban pedig olyan messze áll az egészséges, alakot formáló étkezéstől, mint Makó Jeruzsálemtől. Lásd reklámbeli reggeli kekszek, mínusz 30%-os cukortartalmú gabonapelyhek stb..

Sokan kérnek tőlem táplálkozási tanácsokat, mit, mikor, mivel és mennyit egyenek ahhoz, hogy lefogyjanak, formálódjanak, izmot építsenek. 

Lehet furcsán hangzik, de sok esetben már az első találkozásnál meg tudom mondani, ki az, aki igazán komolyan gondolja és ki az, aki csak a lelkiismeretét nyugtatja meg azzal, hogy eljön hozzám, kér egy edzéstervet, étrendet. Ki az, aki be fogja tartani, amit felírtam neki, és ki az, aki magának sem fogja bevallani, hogy folyamatosan félre eszik, és nem érti majd, miért nem fogy le.

Azt mindig el szoktam mondani, hogy irányt mutatni tudok, segíteni tudok az étkezésben, edzésben. De enni, diétázni ne tudok helyette.

Ha félre eszel, nem tartod az edződdel vagy életmód tanácsadóddal egyeztetett étrended, akkor először önmagadnak valld be, majd legyél őszinte az edződhöz, táplálkozási szakemberhez is, mert csak úgy tud segíteni Neked, ha egész pontosan tudja a hátteret.

Mindig mindenre van megoldás. Nem tudsz lemondani a gyümölcs joghurtokról? Nem is kell, csak meg kell válogatni, hogy milyet vegyél le a polcról, vagy hogyan készítsd el a saját gyümölcsös joghurtod. Mindig mindenre találunk alternatívát, ami egy tartható, egészséges étrend és ezáltal élet irányába mutat. Olyan nincs, hogy nem lehet, nem tudom, minden hozzáállás kérdése és minden fejben dől!

Nézz a tükörbe, Te mindig őszinte vagy magadhoz, vagy jó néhány falatot elfelejtesz beírni a táplálkozási naplódba, mert az rontaná az összképet?  

Vélemény, hozzászólás?